הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

האם יש צורך למנות עו"ד לצורך מינוי בן ממשיך?

  • האם יש צורך בעורך דין למינוי בן ממשיך
    מיכל | 02/06/2016 09:54

    שלום. אני ובעלי החלטנו למנות את הבן היחיד שלנו לבן ממשיך הוא היה ועדיין הרוח הפעילה במשק שלנו. היות ושנינו סגורים על המינוי הזה והיות והוא בן יחיד, חשבנו שאין צורך בעורך דין כדי לחתום על המינוי. האם לדעתך יש צורך בכל זאת בעורך דין? אולי דברים שיכולים לצוץ בעתיד?

    • האם יש צורך למנות עו"ד לצורך מינוי בן ממשיך?
      עו"ד יעל פרי | 05/06/2016 13:10

      מיכל שלום,

      באופן עקרוני ניתן לעשות כל דבר ללא עורך דין. אדם גם יכול לייצג עצמו בבית משפט. אך יש לבחון האם זה הדבר הנכון לעשות . כשם שאדם חולה היודע מה היא מחלתו באופן חד משמעי לא יאבחן את הטיפול הדרוש בעצמו (באמצעות המידע הקיים לדוגמא באינטרנט) ויטול על בסיס זה תרופות אלא ילך לרופא שייתן לו את הטיפול הנכון ביותר הרי שגם כשמבקשים לעשות פעולה בתחום המשפט עדיף לקבל ייעוץ וייצוג מקצועי.

      בכל מקרה, על מנת להבטיח מינוי של בן ממשיך כדין יש למנותו כבן ממשיך אצל כל הגופים הרלוונטיים (אגודה, סוכנות ורשות מקרקעי ישראל) בהתאם למסמכים הרלוונטיים.

      בנוסף, מומלץ בעת המינוי לערוך הסכם עם הבן הממשיך אשר יבטיח את זכויותיכם במה דברים אמורים?ככל ואתם מתגוררים בנחלה יש להבטיח את זכות המגורים לכל אורך חייכם ללא הפרעה . כמו כן ככל והמינוי ניתן לו בתנאי ועל בסיס התחייבותו לדאוג לכם לכל צרכיכם עד גיל 120 יש להעלות התחייבות זו על הכתב.

      מאחר ואין לדעת מה יוליד יום ומאחר וזכויות בעל הנחלה כפופה לזכותו של הבן הממשיך שמונה כדין מומלץ להעלות על הכתב את התנאים על בסיסם מונה הבן כבן ממשיך וזאת על מנת להבטיח כי יקוימו כמתחייב

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il