האם אפשר לאכוף הסכם חילופי זוגות?

  • הסכם חילופי זוגות
    רן | 01/06/2016 23:42

    היי
    עקב יובש ביחסי המין ורצון לגיוון החלטנו לעשות עם השכנים חילופי זוגות.
    סגרנו שאני נותן לשכן את אשתי ליום אחד, ובדיוק יום אחרי זה שאשתו חוזרת מחו"ל היא שלי ליום אחד.
    סגרנו הכל בכתב בהודעות ווטסאפ ויש תיעוד.
    אשתי הסכימה, היתה עם השכן יום שלם.
    בינתיים הלכתי התכוננתי הוצאתי 600 שקל על משקאות והוצאות, וכשאשתו חזרה מחו"ל הוא ביקש לבטל את הכל והתכחש לזה...קילל אותי ואמר שאשכח מזה ושלא היו דברים מעולם....   כל זה לאחר שהיה עם אשתי יום שלם.
    הבאתי לו תיעוד של השיחות והוא עדיין מתכחש ואמר שחוזר בו. אני רותח עליו ממש.  האם יש לי עילה לתביעה??

    • האם אפשר לאכוף הסכם חילופי זוגות?
      ליאור חאיק, עו"ד | 02/06/2016 01:40

      שלום,

      בהנחה ושאלת את השאלה באופן רציני, אענה כך:

      בהנחה ותביעה כזו תונח לפתחו של בית המשפט, סביר להניח כי הוא יקבע שמדובר בהסכם בלתי חוקי, בלתי מוסרי או כזה שנוגד את תקנת הציבור ולפיכך - אין יכולת לאכוף אותו והוא בטל.

      בהגדרה, ישנם סוגי חוזים שהם פסולים ולא ייאכפו משפטית (לדוגמא, הסכם למתן שירותי ליווי), גם הם נכרתו מרצון חופשי ותוך הבנה מלאה של תנאי החוזה.

      המקרה שאתה מתאר הוא אפילו מעט חמור יותר, לפחות בעיני, מהסכם למתן שירותי ליווי שהוא בטח ובטח חוזה פסול, ואסביר: מתוארת סיטואציה שבה אדם X התחייב כלפי אדם Y לגבי "נתינת" אשתו - מבלי שהיא ידעה כלל על העניין וכאילו הייתה חפץ.

      הסיטואציה נוגדת כל זכות יסוד אפשרית לרבות הזכות לאוטונומיה, הזכות לכבוד, הזכות לקניין על הגוף וכו'.אינני מעלה בדעתי שבית המשפט יכשיר סוג של הסכם כזה, לאור הסיבות שמניתי, ולכן ברור כי אין לו שום תוקף משפטי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • הבהרה
        רן | 02/06/2016 16:17

        היי,
        תודה על תגובתך.
        לצורך הבהרה חשוב להבהיר שברור שזה גם בהסכמת הנשים, כמו שציינתי בשאלה המקורית "אשתי הסכימה"
        וברור שגם אשתו של השכן....
        זאת לא שאלה בכלל...הכל נעשה בשיתוף.  אין לי סמכות לתת לתת את אשתי ללא רצונה ואין לזה משמעות

        • המשך תשובה
          ליאור חאיק, עו"ד | 02/06/2016 16:41

          בוא נאמר שאם תגיש תביעה לבית המשפט זו תהיה אחת הסוגיות המעניינות שהונחו בפתחו של בית המשפט בשנים האחרונות.

          לדעתי האישית בלבד  - ההסכם בלתי אכיף.

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

          • לדעתי העורך דין טועה ויש עילה לתביעה
            מישהו | 04/06/2016 13:54

            אולי אין עילה לתביעה על הפרת חוזה.
            אבל אפשר לטעון שאישתו של המתלונן נוצלה מינית ואפילו נאנסה!
            היא לא היתה שוכבת עם השכן לולא השכן היה משקר, מטעה ומרמה אותה. לכן היא יכולה לתבוע אותו.
            ראה לדוג':
            http://www.mako.co.il/men-magazine/machismo/Article-116ab3028cee921004.htm

            • חפש עו״ד יצירתי
              יהודה הלוי | 23/07/2016 16:39

              ראשית אני מסכים עם התגובה שיש עילה לתביעה בגין ניצול מיני והפרת אמונים. המשקל יהיה גדול יותר באם התובעת תהיה אשתך, אל לא מן הנמנע שתתבע בעצמך את כבודה של אשתך.
              רוב עו״הד לא יטרחו לסייע לך אך ורק כי אינם יצירתיים מספיק. חשוב לקחת עו״ד שמזדהה עמך ולא רק עם כספך.