הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

זכותה של אשת הבן הממשיך במקרה של גירושין

  • בן ממשיך במקרה גירושין
    שימרית | 25/05/2016 14:44

    הוריו של בעלי מינו אותו להיות בן ממשיך. בזמנו הם עשו את כל הפורצדורה ואין עוררין על כך שהוא הבן הממשיך. כעת אני חושבת להתגרש ממנו. רציתי לשאול האם יש לי חצי מהזכות שלו כבן ממשיך – כמו בכל נכס בזמן גירושין, או שמינוי בן ממשיך חל רק ספציפית על בעלי ואין לי זכות בזה?

    • זכותה של אשת הבן הממשיך במקרה של גירושין
      עו"ד יעל פרי | 29/05/2016 15:41

      שימרית שלום,

      על מנת להשיב לפנייתך יש לבחון את מכלול הנסיבות וצריך לקבל תמונת מצב מלאה. בפנייתך חסרים פרטים רבים ומהותיים המקשים עלי להשיב לפנייתך.

      כך בהתאם לא עולה מפנייתך מתי בעלך מונה כבן ממשיך? מתי התחתנתם? האם אתם מתגוררים בנחלה? אם כן כמה זמן? האם בניתם את ביתכם בנחלה? האם השקעתם כספים בנחלה? האם ההורים של בעלך הביעו את רצונם כי גם את תהייה בת ממשיכה (הגם שכיום רק הוא מופיע ברישומים כבן ממשיך) הם יש הסכם ממון בינך לבין בעלך?

      ועוד שאלות רבות שמחייבות מענה בטרם אוכל להשיב לך על שאלתך.

      אשיב כי באופן עקרוני, ייתכן כי את זכאית למחצית מהזכויות בנחלה כאשתו של הבן הממשיך אך כאמור יש לבחון את מכלול הנסיבות כדי להשיב על השאלה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il