הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הטלת קנס חודשי על ידי הוועד

  • הטלת קנס חודשי בגין אי חתימה על הוראת קבע
    אבי | 24/05/2016 12:40

    שלום רב,

    אני גר בישוב המוגדר כאגודה שיתופית ומנוהל ע"י ועד מקומי. לאחרונה החליט הועד להטיל קנס של 50 ש"ח בחודש למשפחה שלא תחתום על הוראת קבע (וזאת מכיוון שהופחת לישוב סכום כספי של 125 ש"ח למשפחה מפרס שנתי של ניהול תקין שהתקבל ע"י המועצה). יש לציין שהישוב לא משלם עמלה על גביה שלא בהוראת קבע מכיוון שהכסף מועבר על ידינו בהעברה בנקאית (לא מתבצעת גביה בדרכים אחרות)   -   האם מותר להטיל קנס כאמור??

    • הטלת קנס חודשי על ידי הוועד
      עו"ד יעל פרי | 25/05/2016 14:29

      אבי שלום,
      ככל ואין מקור חוקי לגביית הקנס המתואר הרי שלא ניתן להטילו.
      לא ברור מהיכן שואב הוועד את החובה לבצע את התשלום בהוראת קבע קל וחומר כשעל פי מה שמסרת תשלום שלא בהוראת קבע אינו גורם לוועד הוצאות נוספות.
      יש לבחון מדוע נקבע כי אי חתימה על הוראת קבע מהווה אי ניהול תקין ובהתאם לכך לבחון את האפשרות לתקוף את ההחלטה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il