הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

חובות החבר כלפי הקיבוץ

  • סנקציות כנגד חבר קיבוץ
    יורם בל | 19/05/2016 10:17

    שמי יורם, אני גר במושב שיתופי, ולאחרונה הסתבכתי בחובות. כבר כמה חודשים שאין בידי לשלם את המיסים והתשלומים השונים. ברצוני לברר איזה סנקציות יכול הקיבוץ לנקוט כלפיי בעקבות כך שלא שילמתי לו את התשלומים האחרונים (שלושה חודשים אני חושב כבר לא שילמתי).

    • חובות החבר כלפי הקיבוץ
      עו"ד יעל פרי | 06/06/2016 09:33

      יורם שלום,

      על מנת להשיב לשאלתך יש לבחון את תקנון הקיבוץ המהווה את החוזה המחייב בין הקיבוץ ובין החברים לבין עצמם.

      בתקנון תמצא את התשובה לגבי הסנקציות שהקיבוץ יכול להפעיל כנגד חבר קיבוץ שאינו עומד בהתחייבויותיו הכספיות כלפי הקיבוץ.

      באופן עקרוני ושם הדוגמא, החבר נכנס ליתרת חובה כנגד הקיבוץ אשר לעיתים מקוזזת לו מהטבות שמגיעות לו מהקיבוץ ו/או נמנעים ממנו הטבות ו/או פעילויות המוצעות לכלל החברים ו/או הקיבוץ יכול להגיש תביעה כנגד החבר בגין חובותיו ועוד.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il