הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תשובה

  • חרטה על מינוי בן ממשיך
    פלורה | 04/05/2016 16:39

    אנו ההורים של יוחאי, אותו מינינו לבן ממשיך. לאחרונה ניטש בינינו סכסוך משמעותי ועצוב, ואנו שוקלים לבטל את מינויו לבן הממשיך. האם הדבר אפשרי? יצוין כי בזמנו, עד כמה שזכור לנו, השלמנו את כל הצעדים של המינוי בליוויו של עורך דין צמוד. נשמח לתשובה מהירה.

    • תשובה
      אורי | 04/05/2016 22:49

      מינוי בן ממשיך, ככל שנעשה על פי הוראת אגף 55 של מינהל מקרקעי ישראל- לווה בהתחייבות בלתי חוזרת מצידכם למינוי הבן הממשיך.
      משכך- הדרך הנכונה (שלא לומר היחידה, בהנחה שבנכם אינו מוכן לוותר על המינוי)- היא לפנות לבית המשפט על מנת שיוציא צו שיפוטי אשר יורה לגופים הרלוונטיים (האגודה, המינהל, הסוכנות) למחוק את רישום הבן הממשיך מספריהם.

      כדאי להתייעץ עם עורך דין המבין בנושא.

      בהצלחה

    • ביטול מינוי בן ממשיך- הכיצד?
      עו"ד יעל פרי | 05/05/2016 09:29

      פלורה שלום,

      אחת השאלות החשובות בהקשר של הבן הממשיך היא: האם בעל הנחלה רשאי לבטל את מינויו של הבן הממשיך. לא אחת, היחסים בין ההורה לבן הממשיך עולים על שרטון, וההורה מתחרט על מינויו של הבן הממשיך ומעוניין לבטלו.

      מחד עת מיניתם את הבן כבן ממשיך הרי שבכתבי המינוי ישנה הצהרה כי מדובר בהתחייבות בלתי חוזרת בכתב של ההורה להעביר את הנחלה לבן הממשיך.

      עם זאת, כאשר הבן הממשיך מונה בכפוף לתנאים מסויימים שנקבעו על ידי בעל הנחלה כגון: טיפול בבעל הנחלה עד לגיל  120ו/או מתן זכות מגורים לבעל הנחלה בנחלה ו/או פיצוי אחיו של הבן הממשיך ו ו/או אחר והבן הממשיך לא עמד בתנאי מתנאי החוזה  ניתן לבטל את המינוי.

      לא ברור משאלתך האם נחתם חוזה בנוגע למינוי בינכם לבין הבן הממשיך וכדאי לבחון את הנושא ובהתאם את אפשרויות הביטול.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il