הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תשלומים על ידי שוכר במושב

  • תשלום מס במושב על ידי דייר שוכר
    גיא | 03/05/2016 21:37

    שלום שלום. אני דייר ששוכר בית במושב (אגודה שיתופית). היתה התכנסות של חברי המושב והחליטו לקחת מיסים לצורך: סלילת כביש כניסה ושיפורי בטיחות, הרחבת מתחם מועדון הנוער, הקמת מועדון לחבר הוותיק,שיפור חזות הכפר, טיפול בגן הזיכרון, שיפוץ בית העם, שיפוץ הספרייה, הקמת מתקני ספורט חדשים, שיפוץ בית הכנסת, תחזוקת מבנים ותשתית, פתרון כולל למניעת היטל סלילה עתידי שיחול על כל התושבים ואור על ידי המועצה. האם אני שלא הוזמנתי לישיבה שבה הוחלט על המס ואיני חבר המושב צריך לשלם את המס? רוב תודות על התשובה.

    • תשלומים על ידי שוכר במושב
      עו"ד יעל פרי | 15/05/2016 11:08

      גיא שלום,

      כל יישוב צריך להיות מנוהל מבחינה מוניציפלית על ידי ועד מקומי. כדי להקל על ניהול החיים בקהילה בקיבוץ, נקבע כי במקום בו מאוגדים התושבים באמצעות אגודה שיתופית חקלאית, יכהנו חברי ועד ההנהלה של היישוב גם כחברי הוועד המקומי.
      חבר האגודה חייב בתשלומי חובה לרשות המקומית  הידועים כ"מסים מוניציפאליים"; יש להבדיל כאן בין תשלומים שוטפים של ארנונה כללית, לבין היטלים מיוחדים כגון סלילת רחוב ומדרכה אשר משביחים את הנכס .
      תשלומי הארנונה, המגיעים לפי הוראות הדין למועצה האזורית או לוועד המקומי ביישוב (בהתאם להחלטת המועצה האזורית) משולמים בעיקרון בגין שירותים הנוגעים להחזקה ולשימוש בנכס
      בכל הנוגע לשאלה על מי חלים תשלומים (מכל סוג) במערכת היחסים שבין שוכר למשכיר הדבר נקבע בהסכם השכירות.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il