הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

רישוי יחידות דיור במשק עזר

  • רישוי יחידות דיור במשק עזר, מושב במרכז הארץ ...
    dgamim | 25/04/2016 22:17

    במושבים כבר אין חקלאות אהחברים מתפרנסים מהשכרת יחידות דיור, האם יש אפשרות לקבל רשוי אפילו זמני ליחידות אלה ?
    במקרה שלי מדובר במשק עזר, על שטח של 2 דונם יש 135 מ' בית שלי ועוד 130 מ' יחידות דיור ?

    • רישוי יחידות דיור במשק עזר
      עו"ד יעל פרי | 02/05/2016 11:30

      dmamim שלום

      כאשר משווים את  תנאי החכירה של נחלה חקלאית לתנאי החכירה של משק עזר, הרי שניתן לראות בברור כי זכויותיהם של בעלי משקי העזר קופחו. אכן רשות מקרקעי ישראל אינה דורשת מחוכר של נחלה חקלאית שיעסוק ויתפרנס מעבודה חקלאית בנחלתו. אמנם אין הבדל מהותי בין תעסוקתם של בעלי הנחלות לתעסוקתם של בעלי משקי העזר. יחד עם זאת יש הבדל גדול בתנאי החכירה. בעל נחלה יוכל לעשות שימוש שאינו חקלאי בנחלה (בתנאים שנקבעו על ידי הרשות) אך אפשרות לשימושים אלו לא חלים על בלי משקי העזר. הגבלה נוספת הינה באפשרות הבניה בנחלה (3 יחידות) להבדיל ממשק העזר.

      ובמילים אחרות, לא ניתן לקבל היתר זמני כמבוקש על ידך. הדבר עומד בניגוד להחלטות רשות מקרקעי ישראל.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • תודה, האם כידאי כלכלית למכור משק עזר ...
        איציק דגמים | 02/05/2016 23:21

        שמעתי שבגלל ה"חתונה" עם רמ"י לא כידאי
        למכור משק עזר, אפילו שאני גו במושב "עשיר"
        במרכז הארץ ?

        • תשובה
          אורי | 04/05/2016 22:56

          לא ניתן לענות על שאלה כללית כגון זאת. עניין הכדאיות הכלכלית במכירת נכס (כל נכס, ובכלל זה גם משק עזר) מושפע ממגוון משתנים. בנוסף- המושג 'כדאי' הוא מושג סובייקטיבי ומשתנה מאדם לאדם. ככל שיש מעוניינים בשוק החופשי לקנות את משק העזר, וככל שהמחיר מתאים לקונה- הרי ש'כדאי' למוכר הספציפי למכור את הנכס.

          אכן משקי העזר (כמו גם נחלות) מושפעים וקשורים לרשות מקרקעי ישראל באופן הדוק הרבה יותר מאשר נכסים עירוניים, אך הדבר נכון לשני הכיוונים וייתכנו בהחלט החלטות של המינהל אשר יעלו את הערך והפוטנציאל הכלכלי של משק העזר.

          בהמשך לכך, ולעניין תשובתה המלומדת של עו"ד פרי- רק אוסיף כי יש לבחון האם ניתן לבצע במשק העזר המדובר שינוי ייעוד וניצול, דבר אשר יאפשר מימוש זכויות הבניה לפי התב"ע החלה על המקרקעין.