הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תקנון הקיבוץ- מהותו וחשיבותו

  • סוגים שונים של תקנונים
    עדיאל | 21/04/2016 12:51

    היי, אני גר באגודה שיתופית [כך אמרו לי כשנכנסתי לפני הרבה שנים]. מחיפוש קצר שעשיתי באינטרנט ראיתי שיש סוגים שונים של תקנונים, מול חברת מקרקעי ישראל ומול האגודה של הקיבוץ. רציתי לשאול איזה הסכם הוא העיקרי? מול מקרקעי ישראל או מול הקיבוץ עצמו?

    • תקנון הקיבוץ- מהותו וחשיבותו
      עו"ד יעל פרי | 24/04/2016 10:59

      עדיאל שלום,

      משאלתך עולה כי הנך חבר קיבוץ.

      תקנון הקיבוץ קרי תקנון האגודה השיתופית החקלאית הינו החוזה בין חברי הקיבוץ לקיבוץ עצמו (לאגודה השיתופית) ובין החברים בינם לבין עצמם.

      תקנון הקיבוץ מסדיר את התחייבויות וזכויות הקיבוץ כלפי החבר והתחייבויות וזכויות החבר כלפי הקיבוץ וכן בין החברים בינם לבין עצמם.

      התקנון חל על כל חברי הקיבוץ.

      תקנון הקיבוץ מאושר על ידי  רשם האגודות השיתופיות, והוא פתוח לעיונו של  כל דורש.

      באופן עקרוני, אין תקנון אחיד לכלל הקיבוצים וכל קיבוץ קובע את סעיפי התקנון באמצעות חבריו.

      יחד עם זאת קיים תקנון אחיד אשר נוסח על ידי התנועות הקיבוציות וזה אומץ על ידי חלק מהקיבוצים באמצעות הצבעת חברי הקיבוץ באסיפת החברים.

      לאור האמור לעיל, הרי שמבחינתך תקנון הקיבוץ הינו התקנון העיקרי והמשמעותי ביותר עבורך.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il