סידור גט בטרם הדיון הרכושי

  • עזרה
    חן | 07/04/2016 21:04

    בית הדין עומד על כך שהגט יהיה טרם דיון ברכוש ובכתובה וגם לא פוסק מזונות שידונו אחרי. הבעיה שאחרי שינוי הסטטוס ילקחו מדורה והוצאותיה ויש חשש שתקופח בזכויותיה האחרות על פי חוק יחסי ממון. והכן האישה עד כה נפגעת מאד בזכויותיה ושואלת האם במצב זה יש להגיש ערעור על החלטות או להמתין לפס"ד הסופי על מנת לא להיפגע? במידה והוגשו בעבר ערעורים האם ניתן לומר שמיצינו ולדלג ולעתור ישר לעליון?
    מה פירוש סתירת הדין?

    • סידור גט בטרם הדיון הרכושי
      טו"ר יצחק עמרני | 10/04/2016 18:48

      חן שלום,

      טענתך נכונה. ע"פ הדין העברי ישנם כמה וכמה סיבות מדוע אין להסדיר את נושא הגט בטרם מתן פס"ד סופי בכל נושאי המחלוקת. עם זאת הנושא אינו פשוט ובתי דין נזהרים מבעלי דין שמנצלים הלכה זו בכדי לסחוט את הצד שכנגד.
      לכן ישנה דרך איך לטעון זאת ובאיזה צורה.
      במידה וביה"ד האיזורי אינו מוכן לקבל את הטענה שהגט יוסדר לאחר סיום הדיונים יש להגיש ערעור על החלטה זו לביה"ד הגדול וכן לבקש עיכוב ביצוע.

      בברכה,

      יצחק עמרני, עו"ר וטו"ר
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      מנחם בגין 23 (מגדל לוינשטיין), תל אביב
      נייד: 050-2200142; מייל: izchke@gmail.com