הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הסגת גבול- מה עושים?

  • הסגת גבול של השכן
    צרלי | 30/03/2016 16:59

    אני גר במושב והשכן שתל עצים לפני כמה שנים בגבול בינינו. לא שמתי לב לכך עד עכשיו לא היה לי זמן לעסוק בכך, אבל החתן שלי שבא לבקר מחו"ל העלה את הרעיון לבדוק אם השכן לא הסיג את הגבול ו'גילח' קצת מהשטח שלנו. לאחר הבדיקה מתברר שהשכן באמת חרג בכחצי מטר לאורך כל החצר. השאלה שלי היא האם זה מעשי לתבוע אותו על כך? או שמדובר בשטח קטן מדי שלא יזכה ליחס מהרשויות. וגם אני רוצה להבין למי בדיוק אני צריך לפנות.

    • הסגת גבול- מה עושים?
      עו"ד יעל פרי | 03/04/2016 09:16

      צרלי שלום,

      אין משמעות לגודל השטח כדי לקבל התייחסות מהרשויות.

      ערכו הכלכלי של שטח קטן יכול להיות גבוה מאוד משטח אחר גדול יותר וגם אם ערכו נמוך הרי ככל והזכויות בו שלך הנך רשאי לשמור על זכויותיך .

      ככל ואכן יתברר כי השכן פלש לשטח שלך  (ניתן לבחון זאת על ידי המפות הקיימות ברשות מקרקעי ישראל ו/או באמצעות מדידה) הרי שמדובר בהשגת גבול לשטח שלך וזכותך לדרוש משכנך לפנות את השטח.

      המלצתי היא בטרם פניה לערכאות המשפטיות הינה פנייה לשכן להסביר לו את הסוגיה ולבקש להסדיר את הנושא בהסכמה ושיתוף פעולה.(בכל זאת אתם עתידים להתגורר בשכנות עוד שנים רבות וייתכן כי הוא נטע את העצים בשטח שלך בתום לב)

      ככל ותיתקל בהתנגדות השכן להסדרת הנושא הרי שבאפשרותך לפנות לבית המשפט לתבוע את שכנך לפנות את השטח.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il