הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

האם הבן הממשיך מחוייב לפצות את אחיו?

  • פיצוי האחים על ידי הבן הממשיך
    דביר | 28/03/2016 15:21

    שלום.
    לפני כ-7 שנים אחי מונה לבן הממשיך. ההורים והוא חתמו על הסכם אצל עורך דין, והחתימו את האגודה ואת כל מה שצריך. כעת ההורים נפטרו והוא מעוניין לקחת את הדירה ואת המגרש באופן בלעדי אליו. ניסיתי לדבר איתו על חלוקה הוגנת יותר של הרכוש, אך הוא טוען שתקנון האגודה אינו מאפשר לו לחלק את הנחלה. האם זה אומר שאני לא אקבל מאומה? האם לא ניתן לחייב אותו לפצות אותי כנגד הנחלה? אני במצב כלכלי קשה, וזה בלתי הוגן שלא אקבל מאומה מהירושה. אני שוקל לפנות לבית המשפט ואני מנסה להבין מה בדיוק האופציות שלי כרגע.

    • האם הבן הממשיך מחוייב לפצות את אחיו?
      עו"ד יעל פרי | 29/03/2016 14:33

      דביר שלום,

      כפי שעולה מפנייתך הרי שהמינוי של אחיך כבן ממשיך הושלם כדין (סוכנות יהודית, אגודה ורשות מקרקעי ישראל) וככל והמינוי לא ניתן בתנאים או לחלופין ניתן בתנאים אשר קוימו הרי שהמינוי הינה התחייבות בלתי חוזרת.

      המשמעות של כך של כך כי לאור פטירת ההורים ז"ל מלוא הזכויות בנחלה עוברות לאחיך והוא זכאי להירשם כבעל הזכויות היחיד בנחלה.

      הדרך לקבוע כיצד יש לנהוג בנחלה קבועה בהסכם החלק על המשק (בדרך כלל יהא ההסכם דו צדדי (הסכם בין אגודה לסוכנות היהודית )  או משולש - (הסכם בין האגודה , סוכנות יהודית ורשות מקרקעי ישראל) ההסכם קובע את דרך העברת הזכויות בחיים ולאחר גיל 120 . על פי ההסכם המשולש ניתן למנות בן ממשיך .

      על פי ההסכם המשולש, ברי רשות שמינו בחייהם בן ממשיך באופן הקבוע בהסכם הרי שזכויותיהם בנחלה יועברו לבן הממשיך שמונה על ידם כדין.

      מאחר וההסכם המשולש הוא הדין המחייב בנוגע למשק הרי משהוריך מינו את אחיך לבן ממשיך הם הביעו את רצונם כי הוא יהיה בעל הזכויות בנחלה כיורש יחיד.

      לדעתי יש לבחון את ההסכם עליו חתם אחיך אצל עורך הדין ולראות האם המינוי כבן ממשיך נעשה בתנאים או תחת התחייבויות של אחיך ולבחון האם התחייבויותיו על פי ההסכם קוימו. ייתכן אף כי על פי ההסכם אחיך מחויב לפצות אותך.

      ככל והמינוי הועבר ללא תנאי או לחלופין אחיך קיים את התחייבויותיו על בסיסם מונה כבן ממשיך הרי שמבחינה משפטית הוא אינו מחויב לפצותך.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il