כפיית פשרה

  • פשרה
    חנה | 23/03/2016 09:13

    האם בית הדין יכול לכפות הסכם פשרה על בני זוג? האם יכול לאיים שאם לא תתקבל הצעתו מי שיסרב להצעתו יפגע?

    • כפיית פשרה
      טו"ר יצחק עמרני | 27/03/2016 18:18

      חנה שלום,

      לא ניתן לחייב את הצדדים לפשרה.  פשרה כשמה כן היא - פשרה בהסכמת הצדדים. ברם בית הדין יכול לתרות בצד שמסרב לקבל פשרה כי סיכויי התביעה שלו אינם טובים וכי הוא יכול להפסיד ואפ' לשלם הוצאות..

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 052-7144569; מייל: izchke@gmail.com

      • כפיית פשרה
        חנה | 27/03/2016 19:06

        יפה, האם נכון שבפשרה עושה לעצמו חיים קלים ולא יצטרך לנמק את פסה"ד? ההחלטה לא ברורה ולא ניתן להיכנס לפשרה
        אז מה עושים עכשיו? יחד עם זאת לא נתן התראה וגרם להפסיד מה הפרוצדורה לערער כמה זמן וכו'?

        • ערעור על פשרה
          טו"ר יצחק עמרני | 30/03/2016 20:52

          שלום לך,

          על פשרה קשה מאוד לערער צריך נימוקים של טעויות יסודיות בדין. היות והיא ניתנת בהסכמת הצדדים.

          מבחינת הפרוצדורה, על פס"ד ניתן לערער תוך 30 יום.

          בברכה,

          יצחק עמרני, עו"ד וטו"ר
          מנהל פורום בתי דין רבניים

          מנחם בגין 23, תל אביב (מגדל לווינשטין)
          נייד: 050-2200142; מייל: izchke@gmail.com