האם לפושט רגל כדאי להגדיל הכנסה?

  • גובה הכנסות במהלך ההליך
    אבי | 21/03/2016 15:48

    שלום,
    אני בהליך כשנה עם חובות של יותר מיליון שח.
    הכנסותנו כזוג מספקים למחיה ולא משאירים אפשרות לתשלומים חודשיים גבוהים לכן פסקו לנו סכום יחסית קטן.
    לאחרונה יש באפשרותי להרוויח יותר ובאופן מהותי (כ- 10,000 שח). זה כמובן דורש ממני מאמץ והשתדלות.
    האם במצבי יש לי אינטרס להרוויח יותר או שהפוך זה דווקא יכול להזיק לי ?

    • האם לפושט רגל כדאי להגדיל הכנסה?
      עו"ד טל פינק שליש | 22/03/2016 13:25

      אבי שלום,

      מדובר בשאלה מורכבת אשר יש בה השלכות לכל הכיוונים, ולפיכך, אני מתקשה להשיב במסגרת הפורום.

      בקצרה אשיב כי  כי ככל והכנסתך תגדל, אזי עשוי צו התשלומים לגדול בהתאם.
      על כן עולה השאלה האם אתם עובדים משרה מלאה? משתכרים שכר סביר וראוי גם כך?

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com

      • גובה הכנסות במהלך ההליך
        אבי | 22/03/2016 13:56

        תודה,

        אנחנו עובדים משרה מלאה ואכן משתכרים שכר סביר וראוי.

        אני מבין את הדילמה ואת ההשלכות. השאלה היא באיזה דרך אוכל לסיים את התהליך במהירות המירבית.

        איך המערכת מבינה מצבים כאלה ?

        • המשך שאלה על הגדלת הכנסה בהליך פשיטת רגל
          עו"ד טל פינק שליש | 28/03/2016 15:31

          הי אבי,

          המערכת מעוניינת כי פושטי הרגל ישלמו לקופת כינוס הנכסים את הסכום המקסימלי שאפשר, תוך מקסום יכולות ההשתכרות שלהם.

          מנגד, האינטרס שלך הוא להשאיר את צו הכינוס על כנו ולא לגרום לכך שהוא יגדל, על מנת שתוכל לכלכל את משפחתך בכבוד.

          לאור  שיקולים סותרים אלו, אני מתקשה לתת לך תשובה מדוייקת במסגרת הפורום ואתה מוזמן לפנות ליעוץ פרטני ותלוי נסיבות.

          בברכה,

          טל פינק שליש, עו"ד
          מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

          מונטיפיורי 4, פתח תקווה
          טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com