פגיעה בזכויות -בתי הדין הרבני

  • פגיעה בזכויות
    מיקי | 14/03/2016 11:01

    בית הדין ביצע גט בניגוד להסכמה ובלחץ וטרם הסכם חלוקת הרכוש שנדון אצלו. לאחר הגט מוצאת האישה את עצמה נפגעת בזכויותיה ונסחטת כפי שטענה קודם וכן הדיונים נמשכים ללא סוף. מה ניתן לעשות?

    • פגיעה בזכויות -בתי הדין הרבני
      טו"ר יצחק עמרני | 14/03/2016 12:04

      שלום לך,

      ראשית, במקרים מסוימים מאוד, שקיימת עילת גירושין מובהקת וברורה המחילה על הצדדים איסור להמשיך ולחיות יחד, בתי הדין הרבניים נוהגים להסדיר את נושא הגט קודם ליתר הנושאים שבהם חלוקים הצדדים.

      לאחר שסודר הגט, אכן יש "טקטיקה" דיונית אחרת.

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 052-7144569; מייל: izchke@gmail.com

      • מיקי
        פגיעה בזכויות | 14/03/2016 17:32

        ראשית מסתבר היום שלא צריך עילות, מספיק שצד אחד מספר סיפור ללא הוכחות והם התרשמו, אז הם דוחפים לגט על מנת לסגור מהר את התיק. הם קוראים זה חוסר סיכוי לשלום בית.
        כשהצדדים מעלים טענות ואחד רוצה שלום בית והשני גט
        אז באחוזים גבוהים הם דוחים שלום בית ומחליטים שאין סיכוי.
        תוכל להסביר מה פרוש שאחרי הגט יש "טקטיקה" דיונית אחרת ואיך מתמודדים איתה?
        שאלה נוספת האם גם על גברים חלים אותם חוקי ההלכה כמו על נשים אסורה על בעלה ובועלה/אסור על אישתו ופילגשתו?

        • ניהול תיק לאחר הגט
          טו"ר יצחק עמרני | 14/03/2016 17:56

          מיקי,
          ראשית, אני מייצג המון בבתי דין רבניים זו למעשה המומחיות שלי, אני יכול להעיד שזה פשוט לא נכון. אני לא יודע מה היה במקרה שלך, אבל אם לא נכנסת לאיזו פינה הלכתית אם ע"י טענותך ואם ע"י טענותיה שאוסרים אותכם זה על זו, אזי ביה"ד לא יאיץ בגירושין. בהרבה תיקים הגעתי אפ' לדחיית תביעת הגירושין. ולכן אני מסתייג מטענתך זו.
          בנוגע לטקטיקה שיש לנהוג לאחר הגט, היא תלויה מאוד בסוגיה המשפטית, מה עומד על הפרק, אילו בקשות יש להגיש ועוד בגדול הרעיון הוא להוביל את התיק לסיום מהיר וישנם בקשות רלוונטיות בעניין.
          על גברים לא חל הכלל אסור לבעלה ובועלה.

          בברכה,

          יצחק עמרני, טו"ר
          מנהל פורום בתי דין רבניים

          ז'בוטינסקי 2, בני ברק
          נייד: 052-7144569; מייל: izchke@gmail.com