תנאי סף להפטר בהוצלפ

  • מסלול הפטר מהיר בהוצלפ - תנאי סף
    ציון דלי | 04/03/2016 11:10

    שלום,

    יש לי שאלה בנוגע תנאי הסף להגשת בקשה למסלול הפטר מהיר בהוצלפ.

    בכתבה בכלכליסט עו"ד פינק הזכירה תנאי סף של לא יותר מ400 אלף לנושה יחיד.
    http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3681150,00.html

    באגרת שפורסמה על ידי רשות האכיפה והגבייה לא מוזכר תנאי זה.
    http://www.eca.gov.il/index2.php?id=505

    האם זהו תנאי סף להגשת הבקשה?
    האם ניתן להגיש את הבקשה גם אם לא עומדים בתנאי זה?

    בתודה מראש!

    ציון

    • תנאי סף להפטר בהוצלפ
      עו"ד משה שרגא | 04/03/2016 12:48

      מפורטים בחוק ההוצלפ. לנוחותך הנה הסעיף:

      69י3. (א)  רשם ההוצאה לפועל רשאי, לפי הוראות סימן זה, לתת, לבקשת חייב מוגבל באמצעים (בסימן זה – בקשת הפטר), צו הפוטר את החייב מכל חובותיו כאמור בסעיף 69י15 (בסימן זה – צו הפטר), אם מתקיימים כל אלה:(1)   המבקש הוא חייב מוגבל באמצעים, והוא היה חייב מוגבל באמצעים בארבע השנים שקדמו להגשת בקשת ההפטר, לפחות;(2)   בעת הגשת בקשת ההפטר לא עלה סך חובותיו של החייב, לרבות חובות שאינם בני-הפטר, על 800,000 שקלים חדשים;(3)   אין לחייב נכסים בעלי ערך הניתנים לעיקול, מכירה או מימוש בדרך אחרת, למעט משכורת או הכנסה אחרת שהוא זכאי לה;(4)   החייב עמד בצו התשלומים שניתן לו לפי סעיף 69ז, בשלוש השנים שקדמו למועד הגשת בקשת ההפטר;(5)   אין בקשת פשיטת רגל כמשמעותה בפקודת פשיטת הרגל שתלויה ועומדת לגבי החייב;(6)   במהלך חמש השנים שקדמו להגשת בקשת ההפטר –(א)   לא ניתן לגבי החייב צו כינוס כמשמעותו בסעיף 6 לפקודת פשיטת הרגל ולא נדחתה בקשת החייב לצו כאמור;(ב)   החייב לא הוכרז פושט רגל לפי פקודת פשיטת הרגל ולא נדחתה בקשת פשיטת רגל שהגיש החייב לפי הפקודה האמורה;(ג)    לא ניתן לחייב צו הפטר לפי פקודת פשיטת הרגל.          (ב)  על אף האמור בסעיף קטן (א)(4), רשם ההוצאה לפועל רשאי לתת צו הפטר גם לחייב שלא עמד בצו התשלומים כאמור באותו סעיף קטן, אם שוכנע כי החייב לא עמד בצו כאמור בשל הרעה של ממש במצבו הכלכלי שאינה נובעת מהתנהגותו בחוסר תום לב, או בשל נסיבות חריגות אחרות, שיירשמו.

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info