פושט רגל אינו יכול לעשות שימוש בשיקים

  • ציקים
    איתן | 01/03/2016 15:48

    התחלת הליך של פשיטת רגל שייקים שנתתי לרכישת קטנוע .אפשר להכניס את הצ'קים לכלל החובות .הקטנוע נמכר מזמן. זה לא נקרא לא בתום לב

    • פושט רגל אינו יכול לעשות שימוש בשיקים
      עו"ד טל פינק שליש | 01/03/2016 21:56

      ערב טוב איתן,

      למיטב הבנתי שאלת אם ניתן להכניס שיקים שחזרו בתחילת
       הליך פשיטת רגל לכלל החובות.

      פושט רגל אשר ניתן בעניינו צו כינוס, אינו יכול לעשות שימוש בשיקים - ושימוש שכזה הינו בניגוד להוראות הפקודה ואינו בתום לב.
      על אחת כמה וכמה כאשר לשיקים אין כיסוי ואז מדובר גם ביצירת חובות נוספים לאחר צו הכינוס.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com

      • המשך לשאלה
        איתן | 01/03/2016 22:34

        השיקים ניתנו לפני שהתחלתי את הליך פשיטת הרגל .כשנה לפני התחלת ההליך

        • חוב בר תביעה וחוב שנוצר בתום לב
          עו"ד משה שרגא | 04/03/2016 08:50

          שלומות,

          בהמשך לדברי חברתי, שאלתך נוגעת לשני עיינים שונים.
          .1 החוב נוצר לפני צו הכינוס והוא בר תביעה בהליך.
          2. שאלה נוספת היא אם החוב נוצר בתום לב. אם כאשר משכת את השיקים לא היתה אפשרות פרעון שלהם בבנק, אזי הנושה יוכל לעתור להחריג את החוב מהסדר או הפטר עתידי.

          משרדי מייצד נושים "גדולים" שלקוחות שלהן מוסרים להם שיקים, ולאחר מכן חלקם מגיעים להליך פש"ר. ככלל - בשיק שחולל בשל סיבות מסויימות שמראות כי לא היתה יכולת פרעון אנו פונים לבימ"ש של פש"ר, לאחר קבלת הפטר או הסדר של החייב, לשם המשך הליכים בעניין.

          בברכה,

          משה שרגא, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

          דרך מנחם בגין 65, ת"א
          טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info