זכאותך לשכר עבודה לא מובנת

  • עסק משותף
    שאול | 15/02/2016 19:40

    אני מתעד בעז"ה לפתוח עסק בחודש הקרוב
    יש אדם שמפעיל רשת של חנויות בתחום הביגוד שמעוניין שנעבוד איתו בשותפות
    הרעיון בבסיסו הוא שנתחלק בהוצאות ובנוסף הוא ישלם לי שכר חודשי בסיסי פלוס בונוס על כך שאני מנהל בשבילו את החלק שלו בעסק
    אני מבקש לשמוע כמה עלי לדרוש ממנו כשכר בסיסי?, כמה כבונוס?
    ואיזה עוד נקודות ישנם שאנחנו צריכים לסכם בינינו מראש
    תודה רבה

    • זכאותך לשכר עבודה לא מובנת
      ofer309 | 15/02/2016 19:49

      מדוע אין בשותפות הזו מנגנון של חלוקת רווחים

      • בטחון תעסוקתי
        שאול | 15/02/2016 20:02

        מאחר ופתיחת עסק עצמאי יש בו סיכון אני מעוניין שאת חלקי בעסק ארויח כעסק עצמאי
        אך לפחות כלפי החלק של השותף אני רוצה לקבל שכר חודשי
        ההתלבטות היא איך בדיוק לבנות תכנית שתתאים לצורת שותפות כזאת

        • שכר מינימום שיחשב הוצאה של העסק וחלוקת רווחים והוצ
          ofer309 | 15/02/2016 20:08

          והוצאות באופן שווה בין השותפים. זה מה שמקובל ברב המקרים

          • כוונתך
            שאול | 15/02/2016 20:16

            כוונתך שכר הימינימום יחשב כהוצאה וגם בזה עלינו לחלוק חצי חצי ובעצם הוא ישלם לי רק חצי משכר מינימום?

            • לא הבנת עלות השכר שלך יחשב כהוצאה של העסק
              ofer309 | 15/02/2016 20:19

              בדיוק כמו כל הוצאה אחרת ורק מהעודף שייוצר מההכנסות בניכוי ההוצאות יבוצע חלוקת הרווחים

              • שאלתי
                שאול | 15/02/2016 20:29

                היתה על תבנית שותפות לא קלאסית שהיא חלוקת רווחים. אלא שותפות שבה כל אחד מוכר את מרכולתו וכל אחד עם רווחיו שלו
                רק שאני כמנהל בפועל של העסק המשותף אקבל שכר על ניהול חלקו של השותף
                תודה

                • אתה למעשה מנהל שני עסקים
                  ofer309 | 15/02/2016 20:31

                  עסק אחד בו אתה משלם את ההוצאות ונהנה מהרווחים והעסק בו אתה מוכר את מרכולתו של השותף שם ההמלצה שלי מקובלת בדרך כלל

                  • תודה
                    שאול | 15/02/2016 20:35

                    אם תוכל יותר להרחיב ולפרט בדיוק את הרעיון שלך אודה לך מאוד.
                    כי אני ממש מגשש בערפל
                    תודה