מזונות אישה בבית הדין הרבני

  • האם הרבני חייב לפסוק מזונות אישה זמניים במצב הזה
    עדי | 31/12/2015 20:51

    אני ופרודי נשואים כדת משה וישראל ,יהודים +ילד (בחזקתי) הוגשה בקשה למזונות אישה זמניים היות אינני עובדת מאז תחילת הנישואין ובעלי המפרנס העיקרי. עו"ד שלי הגיש בקשה למזונות אישה זמניים ,והבקשה לא נענתה במשך ארבעה חודשים . הדיון הוכחות עוד חודשיים ובעלי לא הצליח להוכיח את טענותיו ולא צירף מסמכים המבססים אותם לגבי זה שיש לי הכנסה ,התנהגותי וכיוצ"ב. אני יודעת שעפ"י חוק והלכה ,אין לשלול את זכאותה של אישה למזונות אישה זמניים עד בירור העובדות אלא אם כן הבעל הצליח להוכיח לפני דיון הוכחות שהאישה אינה זכאית. הבעל לא הוכיח ונהפוכו ,הגשנו תגובה לתגובה שלו עם הוכחות שהוא משקר בכל מיני טענות (המציא טענה מופרכת שאני רופאה במקצועי??? אפילו לא למדתי רפואה) וכל מיני טענות מופרכות שבתגובה צירפנו מכתב ממשרד הבריאות עם הצהרה שאני אפילו לא מתמחה. אך ההרכב החליט להתעלם . שורה זה לא משנה אם הצלחתי להוכיח ,כי עילת ההוכחה על בתובע ובעלי הגיש את התביעה הכרוכה. בה"ד נתן החלטה לאור התגובה של בעלי "לנוכח עמדתו של המשיב ,ידון מזונות האישה במועד שנקבע" . כלומר מה שמנסים להגיד לי שאם אקבל מזונות, הם לא יהיו מזונות זמניים?? כי זה כבר בדיון ההוכחות . האם ניתן לעשות משהו עם ההחלטה? העו"ד לא ממליץ להגיש בקשה לביטול הרכב ,כי לא יאשרו את הבקשה ,הם יתנקמו בי (יש לי מידע אודות ההתנהלות הלא תקינה שלהם, הם ניסו לשכנע אותי להסכים להתגרש ולוותר על הזכויות שלי בהרכב של דיין אחד כשהייתי מיוצגת ע"י הסיוע המשפטי). האם הם חייבים לפסוק לי ואסור היה להם לשלול ממני את המזונות אישה זמניים ,כל עוד לא הצליח להוכיח כי אינני זכאית? או שהם יכולים לעשות מה שבא להם? מה ניתן לעשות כי אני נמצאת במחסור כלכלי מוחלט וצירפתי אליהם את כל אסמכתאות המעידות על כך מביטוח לאומי (אני אפילו לא מקבלת הבטחת הכנסה כי עדיין לא אישרו לי)

    • מזונות אישה בבית הדין הרבני
      טו"ר יצחק עמרני | 01/01/2016 15:09

      עדי שלום,

      ראשית  אני מיצר על מצבך.

      בפתח תשובתי אני חייב לתקן אותך ולהעיר שאין מושג כזה בבית הדין הרבני "מזונות זמניים לאשה"  !! יש להגיש תביעת מזונות רגילה! ובהחלטת ביה"ד, הוא יכול לתחום את החיוב עד לסיום בדיקת טענות הבעל.

      לעצם שאלתך, החלטה מעין זו של ביה"ד יכולה תלויה בכמה וכמה סיבות:
      א. נימוקי החיוב שנכתבו בכתב התביעה.
      ב. האם הנושא עלה בדיון הראשוני?
      ג. האם הוגשה הרצאת פרטים?
      ד. מי עזב את הבית?
      ה. האם הוגשו תביעות כל שהין (מזונות ילדים/רכוש) לבית המשפט?
      ו. מי הגיש את תביעת הגירושין לביה"ד?
      ז. מה טענת בפני ביה"ד בדיון הראשון כששאלו אותך האם את מעוניינת להתגרש?
      ח. במידה וסירבת להתגרש, מה הנימוק שנתת לביה"ד?
      ט. האם ביה"ד נתן החלטה אחרי הדיון הראשון ש"על הצדדים להתגרש"?
      י. מה עמדת הבעל? רוצה להתגרש? רוצה שלום בית?

      ישנם עוד שאלות שיש לברר, אבל אלו השאלות העיקריות

      בנוגע לשאלת "מה ניתן לעשות?" אז במידה וע"פ השאלות לעיל' התשובה עליהן תהיה שאת זכאית למזונות אישה וביה"ד לא פסק, אז ניתן להגיש בקשה לעיון חוזר לביה"ד האזורי או ערעור לביה"ד הגדול.

      בהצלחה
      יצחק

      • תגובה
        עדי | 01/01/2016 20:01

        הבעל הוא זה שרצה להתגרש, עזב את הבית ותבע בתביעת גירושין כרוכה כך שיכולנו להגיש רק תביעת מזונות קטין בבימש . לא הסכמתי להתגרש בטענה שאני מעוניינת להסדיר את כל העניינים בינינו (הוא יצר חובות פיקטיביים בחשבון המשותף שהוא מוקפא מאז שעזב את הבית ) לא צירפנו הרצאת פרטים וביהד לא העיר על כך. הוגשה בהתחלה תביעת מזונות אישה , לאחר מכן מזונות אישה זמניים מאחר וראינו שהדיון רחוק ואין לי יכולת להתקיים , שחיתנו בקשות נוספות שכוללות בקשה למתן החלטה ועיון חוזר עם צירוף מסמכים המוכחים את טענותי ואופי שאני לא חייבת להוכיח. השפיה דיון בהרכב חסר והספקתי מאז להחליף עורך דין שאותו אחד חדש , הגיש בקשה לדיון הוכחות שנקבע רק לפברואר ולכן הוא הוציא בקשה למזונות אישה עד דיון ההוכחות. העורך דין , לפני שקיבלו ואישרו את קיום דיון ההוכחות , הגיש בקשת רשות ערעור לבהד הגדול בטענה שהדיון התקיים בהרכב חסר והחלטה היתה שגויה . אעפי שביקשתי מהעורך דין שיגיש ברשה לביטול הרכב , כי הם מתנהלים באופן לא צודק ומקפח , הוא חושב שזאת טעות. לא הבנתי מה המשמעות של בהד הגדול ולמה אין עדיין החלטה על בקשת רשות ערעור שהוגש לפני חודש. אני חוששת שהסיבה שההרכב קיבל את טענותי והחליט לקיים דיון הוכחות , זה כדי למנוע דיונים בערכאות גבוהות . האם עיון חוזר זאת האופציה היחידה שנותרה במקרה זה?

        • ישנם כמה סיבות לאי פסיקת מזונות
          טו"ר יצחק עמרני | 03/01/2016 23:49

          א. הנימוק שנתת לאי הסכמתך להתגרש, משמע ממנו שאת גם רוצה להתגרש אלא שיש לכם מחלוקות רכושיות..

          ב. אי הגשת הרצאת פרטים - ביה"ד לא צריך להעיר לך, הוא לא העו"ד שלך.. הוא פשוט לא פוסק והוא נוהג בדיוק לפי התקנות... קחי בחשבון שבלי הרצאת פרטים ביה"ד יכול גם לדחות לך בסופו של יום את התביעה.

          ישנם עוד כמה סיבות אבל אין כאן המקום להרחיב..