תביעה חוזרת בבית דין רבני

  • האם מותר להגיש תביעה לבית הדין הרבני?
    הדס | 21/12/2015 15:57

    האם מותר להגיש תביעה לבית הדין הרבני, על עילה שהוכרעה בבית משפט רגיל, לפי חוקי המדינה ? האם מעשה בית דין בבית המשפט מונע תביעה לפי דין תורה בבית דין רבני של הרבנות או בבית דין צדק פרטי?

    • תביעה חוזרת בבית דין רבני
      טו"ר יצחק עמרני | 21/12/2015 16:12

      הדס
      שלום,

      ראשית יש להבדיל בין נושא שהוא בענייני משפחה, אשר בסמכותו של בית הדין הרבני לבין נושא ממוני כללי.

      אם הנושא הוא דיני משפחה אשר הסמכות של בית הדין הרבני לדון בו אז פסיקת בית משפט כללי אינה נחשבת כהכרעת דין ויהא ניתן לפנות לביה"ד הרבני שוב בעניין זה.

      אם הנושא של התביעה היא כספית או תביעה אחרת שאינה בסמכותו של ביה"ד הרבני, אזי לביה"ד הרבני אסור לדון בה. (כן, כן *אסור* לבי"ד רבני לדון בתביעה כספית או אחרת שאין לו סמכות לדון בה ע"פ חוק).

      בתביעה ממונית האופציה היחידה היא לפנות לבי"ד פרטי אשר  סמכות השיפוט שלו ע"פ חוק הוא כבורר. במידה והצד השני יחתום על שטר בוררות בביה"ד הפרטי אזי ביה"ד ידון בנושא על אף שקיימת ספיקה של בימ"ש אזרחי. במידה והצד השני יסרב ויטען כי יש פסיקה של בימ"ש, לא תהא לך הרבה ברירה.

      בברכה
      יצחק