נהיגה ברכב ללא ביטוח מתאים

  • תאונה
    לינוי | 14/12/2015 10:23

    שלום רב, יש לי חברה מאוד מאוד טובה במשך שנים שמשה לי כאחות גדולה. התארחתי אצלה בבית והיא ממש התעקשה שלא אחזור ברגל ואקח את הרכב שלה ושל בעלה. הנני בחורה בת 23 והיא מעל לגיל 30. יום למחרת כאשר נסעתי אליה ברכב שלה ע"מ לקחת אותה למקום מסויים ובדרך נכנסתי במישהי אשר נהיה לה נזק ברכב ואף התפנתה לבית חולים. כאשר מד"א בעת התאונה שאלו אותי אם הנני מעוניינת להתפנות ה"חברה" אמרה לי שלא אתפנה כי היא לא בטוחה שיש לי ביטוח. (עוד אציין כי לפני כחצי שנה לערך החברה הביאה לי את הרכב שלה שאקח אותה לנתב"ג ואחזיר אותה מנתב"ג) ה"חברה" ע"מ שהביטוח יכיר בתאונה זו רצתה להגיד שנהג אחר מעל 30 נהג וחיפשה אדם כזה אך לא מצצאה מיותר לציין כי לא נתתי בזה יד ואמרתי שלא אשבש הליכי משפט ואסתכן. (היא לא רצתה שבעלה יגיד שהוא נהג ויקח זאת על עצמו מכיוון שהוא איש חוק) החברה דרשה שאגיע למוסך מורשה ואסדיר תשלום ואשלם את כל הנזק כמובן שלא הסכמתי לשלם הכל כי לדעתי יש לה גם חלק באשמה שלא אמרה שאינני מבוטחת. החברה לא מביאה לי את הפוליסה ואומרת שאדבר איתה רק דרך עו"ד. ואומרת שתתבע אותי. האם באמת אני צריכה לשלם לה את כל הנזק?? בנוסף יש את הנזקי גוף של הנפגעת והנזק של הרכב שלה שאין לי מושג מה קורה עם זה. **יש לי שיחות מוקלטות בהן החברה מאיימת עלי ובנוסף רוצה לשבש הליכי משפט.

    • נהיגה ברכב ללא ביטוח מתאים
      עו"ד ערן אלזם | 14/12/2015 21:23

      לינוי שלום,

      מאחורי דברייך עומדות סוגיות רבות אשר דורשות ייעוץ פרטני. כמו כן, לא תיארת את אופן התרחשות התאונה.

      באופן כללי, הסירי דאגה בכל הנוגע לנזקי הגוף שלך ושל הנוסעת ברכב בו פגעת.

      באשר לנזקי הרכוש וככל ואת אחראית לקרות התאונה, בהחלט ייתכן כי לבעלת הרכב אחריות כלשהי כלפייך.

      בהצלחה,

      עו"ד ערן אלזם
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • שאלה
        לינוי | 15/12/2015 10:06

        שלום עו"ד ערן.
        אני הייתי האשמה בתאונה, "נכנסתי" בנפגעת מאחורה מכיוון שלא הצלחתי לבלום

        האם אצטרך לשלם את כל הנזק של 2 הרכבים?

        • נהיגה ברכב ללא ביטוח מתאים
          עו"ד ערן אלזם | 15/12/2015 13:01

          לינוי שלום,

          לצערי תשובתי היא חיובית.

          כפי שאמרתי בתשובתי הקודמת, אמליץ לך לקבל ייעוץ פרטני על-מנת לבחון את האפשרות לנקוט צעדים גם כנגד חברתך.

          בכבוד רב,

          עו"ד ערן אלזם
          מנהל פורום תאונות דרכים