לאט לאט

  • של מי הסחורה? לקוח בהקפאת הליכים החזרת סחורה לספק
    יואב | 29/11/2015 10:20

    יש לי לקוח שמסר לי צ'ק דחוי לעוד חודשיים על 20 אלף שקל שקיבלתי מלקוח בתמורה לטובין שקיבל עבור מכירה בחנות שלו. לאחר מכן משך ממני סחורה בעוד 6000 שקל (חשבונית עסקה בלבד ללא צ'ק).הלקוח נכנס להקפאת הליכים והצ'ק שנתן לי בוודאות לא יכובד, הגעתי אליו לחנות ואספתי ממנו את הסחורה (זו ששייכת לי בלבד) והוצאתי חשבונית זיכוי.הנאמן שמונה הודיע לי שעלי להחזיר את הסחורה לחנות אל עף שלא קיבלתי עבורה תשלום.בכל החשבוניות שהוצאתי ללקוח רשום שהסחורה בבעלות הספק (אני) עד לפרעונה המלא וחתימה של הלקוח על החשבונית מהווה הסכמה לכך.סירבתי להחזיר את הסחורה.הנאמן איים לתבוע אותי והתלונן במשטרה.האם יש לו זכות לעשות כן?שהרי הבעלות על הסחורה כלל לא של החייב אלא שלי, ומשכך אסור לנאמן לדרוש אותה ממני.האם מותר לי לתבוע את הנאמן על עוגמת נפש, לשון הרע, פגיעה בזכות לשם הטוב, ועוולת נגישה? תודה.

    • לאט לאט
      עו"ד משה שרגא | 06/12/2015 14:04

      שיתכבד הנאמן ויגיש בקשות לבימ"ש שידון בהם ויקבע אם הסחורה שלך או לא.

      יש לכבד תנית שימור בעלות.
      מצד שני אין לך (בינתיים) על מה לתבוע את הנאמן.

      • לעו"ד משה שרגא
        ואב | 07/12/2015 12:31

        כך עשיתי היום במחוזי. תודה רבה, אעדכן איך נגמר.