כינוס נכסים, בנקים, משכון, דירה

  • ביטול כינוס והחזר הוצאות
    יעקב | 14/11/2015 20:01

    מונה כוונס נכסים לדירה כאשר היתה ממושכנת לבנק
    בסיום ההליך בית משפט מחוזי ביטל את החלטת ההוצלפ על מינוי הכינוס והורה לבנק אם רוצה להגיש בקשה חדשה.
    הבנק הגיש בקשה ורשם ההוצלפ לא אישרה.
    האם על הבנק להחזיר את כל ההוצאות שחייב את הלקוח החייב בתיק ההוצלפ ודפי חשבון הבנק?
    ומה האסמכתא לתשובה?

    • כינוס נכסים, בנקים, משכון, דירה
      בן שחר עריכת דין | 15/11/2015 16:49

      יעקב שלום רב,

      מן השאלה לא ברור, האם בקשה חדשה הוגשה בשל עניין טכני או שבית המשפט סבור שהכינוס כולו אינו כדין מלכתחילה. הוצאות אדם בהליך משפטי שנגרם לו שלא כדין, הוא דבר שנפסק בשגרה. כדאי לשקול אם יש מקום לכך, להגיש בקשה לערכאה השיפוטית תוך פירוט מלא של הנזקים וההוצאות. אולם, אין אנו יודעים את הפרטים לכן הגשה של בקשה כזו או נקיטה בהליך נפרד, מחייבת הבנה מעמיקה יותר לכן כדאי קודם לבדוק אם אכן יש עילה לנזקים והוצאות.

    • ביטול כינוס
      עו"ד הילה נדב | 16/11/2015 16:56

      שלום,

      מדוע בוטל הכינוס ?מהי החלטת בית המשפט ?האם טין שם התייחסות להוצאות ההליך?

      בהצלחה,

      הילה נדב, עו"ד

      • הבהרה בעניין משואל השאלה
        יעקב | 16/11/2015 20:16

        מחוזי קיבל את הבר"ע ביטל את מינוי הכונס והחזיר את הנושא להחלטת רשם שנית ודרש שרשם ההוצלפ יבהיר מה נחיצות מינוי הכונס כאשר יש תשלומים והסדרים. ועאשר גובה שווי הנכס הינו 2 מיליון שח כאשר החוב בזמן דיון הברע היה כ 100 אלף בלבד. וכן יזביר מדוע צריך לפעול בכזו פעולה דרמתית ודרסתית.
        הרשם הוציא החלטה כי במצב שנוצר אם ב"כ הבנק מעוניין עליו להגיש בקשה חדשה.
        הבנק הגיש בקשה והרשם לא קיבל אותה.
        כאמור תיק ההוצלם על כל ההוצאות שניגבו בעניין עדין פתוח