זימון לעדות בבית משפט לאחר תאונת דרכים

  • למרות שהיה לי מקיף עכשיו מזמנים אותי לבית משפט
    רונן | 12/11/2015 14:38

    לא ברור לי למה - אבל בתאונה שלא הייתי אשם בה הפעלתי את המקיף שלי ותיקנו לי את הרכב וכו'. אף אחד לא נפגע בגופו. עכשיו אני מקבל זימון לעדות בבית משפט בגלל התאונה הזו, ואני לא מבין למה הרי היה לי מקיף ואני לא אמור להתעסק עם זה בגלל זה קניתי ביטוח

    • זימון לעדות בבית משפט לאחר תאונת דרכים
      עו"ד ערן אלזם | 12/11/2015 15:45

      רונן שלום,

      לאחר הפעלת פוליסת ביטוח המקיף ומאחר ולטענתך אתה לא היית האחראי לקרות התאונה, חברת הביטוח למעשה "קונה" את זכותך לתבוע את נזקיך מהרכב הפוגע/ מחברת הביטוח שביטחה את הרכב הפוגע.

      לכן, לאחר שהגשת תביעתך לחברת הביטוח ורכבך תוקן, תבעה חברת הביטוח את בעלי הרכב הפוגע, בגין התשלום אותו שילמה לך.

      סביר להניח כי זימונך כעת לביהמ"ש נועד למתן עדותך בדבר נסיבות התרחשות התאונה.

      טיפ - במידה ונדרשת לתשלום השתתפות עצמית, עקוב אחר תוצאות ההליך. במידה ואכן יקבע כי אינך אחראי לתאונה, פנה לעורך דין לבירור זכויותיך להשבת התשלום.

      בהצלחה,

      עו"ד ערן אלזם
      מנהל פורום תאונות דרכים