נפילה בזמן ירידה ממשאית - מה לעשות?

  • תאונת עבודה ותאונת דרכים
    עו"ד צעיר | 10/11/2015 18:48

    שלום רב אשמח לעזרתכם

    לקוח שלי, נהג משאית במקצועו, נפגע פגיעת גוף שעה שירד מהמשאית שהוא מופקד עליה בעבודתו ובשעות העבודה. תביעתו לדמי פגיעה הוכרה ע"י המל"ל ומשנסתיימו הימים להם זכאי לדמי פגיעה פנה למשרדי. שאלתי היא ומאחר ופגיעתו אינה חמורה מאוד (אך בכל זאת נקבע ע"י רופא תעסוקה כי אינו יכול לנהוג במשאית במשך 3 חודשים) וכנרה שבאם תקבע לו דרגת נכות היא אינה תזכה אותו בקצבה, האם כדאי לפנות לחברת הביטוח במכתב דרישה בשלב הזה או שעדיף להפנות אותו לועדה רפואית של המל"ל וכמו כן האם ניתן לבצע את שתי הפעולות במקביל (מאחר ובמידה ויזכה לגמלה מהמל"ל יש להפחית את הפיצויים מהביטוח ? )

    אודה רבות לעזרתכם

    • נפילה בזמן ירידה ממשאית - מה לעשות?
      עו"ד ערן אלזם | 10/11/2015 22:29

      שלום רב,

      ראשית, מצאתי לנכון להעיר כי השאלות הנשאלות נוגעות לידע בסיסי בניהול תיק תאונת-עבודה/ דרכים. אני ממליץ לך בחום להיעזר (לפחות בפעם הראשונה), בניהול התיק ביחד עם עו"ד המנוסה בתחום.

      ולתשובותיי, ככל שבסיום התקופה בה שולמו לנפגע דמי פגיעה הוא לא שב לעבודתו בהמלצת המומחה התעסוקתי, בהחלט יש מקום להגשת תביעה למל"ל לקביעת דרגת נכות.

      בהתאם למצבו, צפויה ועדה רפואית לקבוע את נכותו הזמנית בגין הפגיעה ובהתאם תשולם לו קצבת נכות זמנית.

      [זה המקום להסב את תשומת ליבך לתקנה 18 לתקנות הביטוח הלאומי].

      ככל והנפגע שב לעבודתו בסיום התקופה בה שולמו לו דמי פגיעה ובהתחשב בדבריך כי אין המדובר בפגיעה חמורה המקנה נכות כלשהי, ייתכן ואין טעם בתביעה לקביעת דרגת נכות במל"ל.

      באשר לשאלתך האם לפנות לחברת הביטוח או שעדיף לפנות למל"ל בתביעה לנכות, התשובה אינה חד משמעית ותלויה בנתוני התיק [האם לאור הזמן שחלף התיק כבר בשל להגשת דרישה כספית לחברת הביטוח?]

      מכל מקום עליך לדעת מס' דברים חשובים: 1. על הנפגע למצות את זכויותיו במל"ל 2. אין מניעה לנהל את ההליכים במקביל ואף לפעול למינוי מומחה מול חברת הביטוח אך יש לזכור כי עלולות להיות לכך השלכות בנוגע לזכויות שלא מוצו במל"ל 3. יש לזכור כי אם תקבע ע"י ועדה רפואית במל"ל נכות צמיתה כלשהי (לרבות 0%), היא תחייב את הנפגע בתביעתו מול חברת הביטוח.

      לשאלתך האחרונה, מכל סכום אותו יקבל הנפגע מחברת הביטוח יש לנכות את תגמולי המל"ל אותם קיבל בגין התאונה.

      בהצלחה,
      עו"ד ערן אלזם
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • רב תודות
        עו"ד צעיר | 11/11/2015 17:14

        אודה רב מונים על תשובתך המפורטת והמחכימה ישר כוח בעזרתך לשכמוני ולאחרים.

        אוסיף כי אני מסכים עם הבחנתך לגבי האפשרות להיעזר בעו"ד מנוסים כולי תקווה שהלשכה ו/או גופים אחרים יפעלו לייסד עזרה שכזו, אשמח לדעת במידה וקיימת ואיני מודע לקיומה.

        ושוב תודה רבה

    • תאונת דרכים במשאית שהיא גם תאונת עבודה
      בן שחר עריכת דין | 16/11/2015 09:34

      עו"ד צעיר שלום,

      משאלתך נראה שלמרות שאין לך ניסיון רב בפועל, אתה נוגע בנקודות רבות חשובות באופן מקצועי ורציני ממש.

      בסופו של דבר, תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה, גם אם קיים קיזוז זה או אחר, מוגשות למל"ל ובנוסף מוגשות כתביעה בפלת"ד לבית המשפט.

      אלו מפצים בגין תאונת העבודה ואלו בגין תאונת הדרכים תוך קיזוז כפי שנקבע בפסיקה.

      שים לב דווקא לנקודה חשובה שאולי לא עלו בתשובות הקודמות, לגבי מיהו המומחה הרפואי שיקבע אחוזי נכות בתיק- האם הוא מטעם בית המשפט או האם יהא זה מומחה המל"ל. לכך השפעה על התיק.

    • בהצלחה קישור
      בן | 17/11/2015 10:22

      עדיף לך לקחת יועץ לשעה ולקבל כמה טיפים טובים

      חדשות פלילים