פיצוי מחברת הביטוח בנוסף לקצבה מהמוסד לביטוח לאומי

  • נכה שמקבל קציבת נכות מהמלל נפגעה בתאונת דרכים
    דנה | 01/11/2015 16:47

    שלום רב,
    אשמח לעזרתכם הדחופה,
    בן משפחה שמקבל קציבת נכות מביטוח לאומי, נפגע בתאונת דרכים, ידו ורגלו גובס, האם מגיע לו פיצויים מחברת הביטול של הרכב הפוגע?
        האם העובדה שבוא מקבל קציבה מהביטוח הלאומי משפיעה על גובה הפיצוי במידה ויהיה זכאי
    תודה מראש על עזרתכם

    • פיצוי מחברת הביטוח בנוסף לקצבה מהמוסד לביטוח לאומי
      עו"ד ערן אלזם | 02/11/2015 15:33

      דנה שלום,

      ראשית, רפואה שלמה לבן משפחתך.

      משאלתך לא ברור האם הקצבה אותה מקבל בן המשפחה משולמת בגין פגיעתו בתאונה.

      מכל מקום, בשני המקרים הנפגע יהיה זכאי לקבל פיצוי גם מחברת הביטוח (החברה המבטחת את הרכב בו נסע או את הרכב שפגע בו במידה והיה הולך רגל).

      ככל וקצבת הביטוח הלאומי משולמת לו בעקבות פגיעתו בתאונה, יופחתו תשלומים אלו מהפיצוי שתשלם חברת הביטוח.

      אמליץ לכם לפנות לקבלת ייעוץ פרטני מעורך דין העוסק בתחום נזקי הגוף.

      בכבוד רב,
      עו"ד ערן אלזם
      מנהל פורום תאונות דרכים