אם אני לא טועה חברת השמה לא יכולה להיות עוסק פטור

  • עסק מורשה או פטור
    אור | 18/09/2015 22:33

    שלום

    אני מתעניינת בפתיחת עסק(חברת השמה מהבית,בשלב ההתחלתי)

    אני מתלבטת לגבי הסיווג של העסק(עוסק מורשה או עוסק פטור)לפי מיטב הבנתי עוסק פטור לא צריך לשלם מע"מ ולא יכול לקבל זיכוי על מע"מ .מה לגבי לקוחותיו?

    = א.במידה והלקוח שלי הוא מפעל אשר משלם לי על השמה משכורת של עובד האם הוא משלם לי את המשכורת ללא מעמ?

     ב.האם יש השלכה כולשהי על המפעל האם העסק הוא עוב עם עסק מורשה או פטור מבחינת זיכוי מס?מעמ?או הטבות אחרות?

     ג.במידה והלקוח שלי הוא עוסק מורשה שיחליט להשתמש בשירותי הוא יקבל החזר מע"מ הוא שהוא מראש לא יצטרך לשלם לי מעמ?

    ...ד.עוסק פטור יכול להוציא חשבונית אך לא יכול להוציא חשבונית מס, דבר זה יכול להשפיע על לקוחותי? או שמראש הם צריכים לשלם את מלוא סכום המע"מ?

    תודה רבה

    • אם אני לא טועה חברת השמה לא יכולה להיות עוסק פטור
      ofer309 | 19/09/2015 04:44

      לפני ההתלבטות חשוב לבדוק זאת עם רו"ח או במס הכנסה