עוסק מורשה בפשר

  • פתיחת עוסק מורשה לאחר קבלת צו כינוס
    רוני | 06/09/2015 03:40

    שלום רב,
    עקב אובדן כושר עבודה של כמה שנים הגעתי לפשיטת רגל. אני כבר בתהליכי שיקום מתקדמים אך קיבלתי צו כינוס רק לפני כחודש.
    אני מעוניינת לפתוח עסק שחייב להיות עוסק מורשה ורגע לפני שפותחת אותו על שמי רוצה לברר מה ההשלכות שיכולות להיות:
    1. מבחינת הליך הסדר נושים (אם ארצה לעשות). 2. מבחינת קבלת הפטר עתידי. 3. כל השלכה נוספת שיכולה להיות ואני לא מודעת לה כרגע.
    הדבר היחידי שאני יודעת זה שמן הסתם ככל שהרווחים שלי יהיו גבוהים יותר כך כנראה גם יעלה סכום ההחזר החודשי (וכמובן המיסוי אבל זה לא קשור לפשיטת הרגל).
    פניתי למשרד המע"מ, למס הכנסה, התייעצתי עם מכרים שלי (רואי חשבון ועורכי דין) ואף אחד לא ממש ידע לתת לי תשובות בעניין...
    חשוב לי לדעת את הדברים לפני שאני עושה משהו,
    מאוד אודה לעזרתכם!!!

    • עוסק מורשה בפשר
      עו"ד הילה נדב | 06/09/2015 16:43

      שלום ,

      קודם כל יש לבקש את אישור בית המשפט לפתיחת עוסק מורשה ואסור לך לפתוח ללא אישור.

      בהצלחה,

      • השלכות פתיחת עסק לאחר צו כינוס
        רוני | 07/09/2015 00:44

        את זה אני יודעת,

        אפשר בבקשה תשובה לשאלות על ההשלכות מבחינת הסדר נושים, קבלת הפטר והשלכות נוספות אם יש?

        תודה