הקלטת שיחה שאינך שותף בה.

  • הקלטת שיחה במסעדה
    א | 14/08/2015 16:07

    שני אנשים בוגרים יושבים במסעדה ומשוחחים.

    בשולחן לידם יושב אדם, שאינם מכירים ומקליט את השיחה שלהם  ללא ידיעתם. האם זו הקלטה חוקית שאותו אדם יכול לעשות בה שימוש?

    • הקלטת שיחה שאינך שותף בה.
      שמשון ג, משרד חקירות | 15/08/2015 19:22

      שלום רב,

      מכיוון שאינך שותף לשיחה ומכיוון שאיני מכיר את כל הנסיבות והתוכן, הייתי מציע לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני בטרם  תעשה שימוש בהקלטה.

      לשאלות נוספות בנושא חקירות פרטיות פונה לפורום חקירות פרטיות

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.

      • בנסיבות בהם ......
        א | 16/08/2015 10:32

        בנסיבות בהם המקליט הינו חוקר/בלש שעושה עב' בגין תביעה לאכע. . והמשוחחים הם מי שנמצא באכע ובן משפחתו.

        האם זוהי הקלטה חוקית?

        שניתן להשתמש בה?

        • בפורום זה לא ניתן לענות לשאלות משפטיות
          שמשון ג, משרד חקירות | 16/08/2015 12:09

          שלום רב,

          בלש יש רק במשטרה !
          חוקר פרטי יכול לבצע עבודה ולהוכיח, בין היתר, שאדם שנמצא באובדן כושר עבודה ממשיך לעבוד ולמעשה מנסה לבצע הונאה ולקבל כספי ביטוח במרמה.
          במקרה זה, לשם איסוף ראיות והוכחה כי המבוטח מגיש תביעה כוזבת, יכול החוקר הפרטי להקליט גם שיחות שבוצעו במקום ציבור ושהמשוחחים לא עשו דבר על מנת שהחוקר והסובבים אותם לא יוכלו לשמוע את הנאמר.
          מכיוון שעדיין איני ער לכל הנסיבות ומכיוון שהפורום לא יכול לתת מענה פרטני ובוודאי שלא חוות דעת משפטית, אני ממליץ לך לפנות לפורום משפטי או לעו"ד.

          לשאלות נוספות בנושא חקירות פרטיות פונה לפורום חקירות פרטיות

          בברכה,
          שמשון ג שרותי חקירות.