פושט הרגל חוגג על חשבון הנושים. מה עושים?

  • מעקב אחרי פושט רגל
    tkhtre | 01/06/2015 15:05

    שלום,
    אני נושה של פושט רגל,הנושה אינו עובד וחי מהבטחת הכנסה.
    הבעיה שהוא עובד על כל העולם, הוא אינו מחזיק אןמנם רכב,אבל כל יום,כל יום, הבחור עולה על אוטובוס ונוסע לאכול שוארמה בת"א. כל מדי יום.
    כל יום במסעדה אחרת, אומנם לא מסעדות יוקרה,אבל יום ים הוא אוכל בחוץ . האם זה יכול להספיק בכדי לבטל לו את הליך הפשר?

    • פושט הרגל חוגג על חשבון הנושים. מה עושים?
      עו"ד צבי וישנגרד | 01/06/2015 15:33

      שלום רב,

      אכן, לא פעם חייבים מנצלים את ההגנות שניתנות בהליכי פשיטת הרגל וממשיכים בחייהם ולא עושים חשבון לנושים שלהם.

      סבורני שאכילת מנת שווארמה כל יום ( מעבר לכך שזה לא בריא) הינה בגדר של ניצול לרעה של הליכי פשיטת הרגל.

      לו היה החייב נוהג ברכב יוקרה שלא רשום על שמו, אוכל במסעדות גורמה וקונה בגדי מותגים היה בזה כדי לבקש ביטול הליכי הפש"ר.

      צבי וישנגרד, עו"ד. מנהל פורום פשיטות רגל

    • אתה חי בסרט
      י | 13/08/2015 03:05

      לעניית דעתי שניכם טועים ומטעים טעות חמורה, אותו חייב אם דיווח לנאמן דוחות ושילם את צו התשלומים כסדרן, לא תהיה עילה לבטל את הליך הפש"ר בגלל שווארמה, בדגש על עניות דעתי כשתידכה בקשה כזו היא יכולה להיות מלווה בחיוב בהוצאות תגובת הנאמן והחייב, יתרה מכך  שתצתרך להוכיך את הטענות אתה פשוט תעשה צחוק מעצמך, זה ידחה על בטוח. הרי גם אם החייב יוכל כל יום עגבניה, יהיה ניטן לטעון שמלפפון יותר זול, המלצה שלי, עם הטענות האלה אולאי, בדגש על האולאי אהיתי ממליץ לך לפנות בבקשה להגדלת צו נתשלומים אך לא מעבר לכך, כך בחשבון את ההוצאות שאתה יכול לספוג מההליך הזה.