דיירות מוגנת בפש"ר

  • בתהליך של פשיטת רגל האם אני דייר מוגן
    אסי נצר | 09/08/2015 09:23

    שלום .
    פתחתי עסק למזון ולצערי הוא לא צלח ,ניקלעתי לחובות של מעל ל350000 שח .במקביל בתקופה הזו גם לקחנו משכנתא וקנינו בית צנוע בסכום של מיליון ומאה שח .המשכנתא נילקחה בבנק הפועלים וגם חשבוני מנוהל שם .
    אם אתחיל בתהליך של פשיטת רגל ,האם אני יחויב למכור את הבית (הסכום שנילקח הוא 870 אלף שח לטובהת המשכנתא ,ה350000 הנוספים הלכו לטובת העסק)
    האם בתהליך של פשיטת רגל אחוייב למכור את הבית שרשום גם על אישתי (יש לנו חשבונות ניפרדים)או שאני נחשב לדייר מוגן או משהוא בכיוון?

    • דיירות מוגנת בפש"ר
      עו"ד הילה נדב | 11/08/2015 05:15

      שלום,

      שאלת הבית סביר להניח תעלה בפש"ר.

      יש טענות שאישתך יכולה לטעון מומלץ להיוועץ בעו"ד.

      בהצלחה,

    • לא מוכרים נכס שעליו משכנתא כל כך מהר
      ינון | 13/08/2015 02:31

      מש' נצר שלום, המשכנתא על הבית גדולה מאוד ולכן בשביל לגייס כמה שקלים מההפרש השייך לכם על הבית לא ימהרו למוכרו בהליך הפש"ר ואני יסביר: שווי הבית פחות יתרת משכנתא, חובות ארנונה ומסים של מכירה זה השווי של הבית. את הסכום שיצא מחלקים בין האשה לביין החייב ורק זה ילך לקופת הפש"ר .

      רוצה לומר- לא ימכרו את הבית בשביל גרושים לך אסי עדיף להתחיל פש"ר עכשיו מאשר לסחוב את זה 15 20 שנה תצמצם את המשכנתא בסוף גם יכחו את הבית, תתחיל עכשיו ויהיה בסדר בעזרת ה' .

       עניין נוסף !. תשקול פניה אל בנק הפועלים להכניס את החוב (לאחר הנחה משמעותית כמובן) לתוך המשכנתא, כלומר להגדיל את המשכנתא ונגמר הסיפור, עם הנחה משמעותית ופריסה מחודשת ל30 שנה אתה יכול לעמוד בזה, הבנק עובד בשיטה אחרת ממה שאתה חושב, הוא יודע שאתה תפנה להליך פש"ר לכן אם תהיה מיוצג ע"י עו"ד הוא יסתדר איתך על העניין הזה, תזכור שהם מקצוענים בגבייה של חייבים, הם קוראים אותך כמו ספר פתוח, ההנחה תינתן בשביל לא להגיע איתך  לפש"ר, כך בחשבון שמיום שהגעתה לטחפול משפטי של בנק הפועלים כל שנתיים שלוש יוצת עליך חקירה פרטית ועל פיה הבנק פועל, החקירה שלהם זולה, 1500-200 שקל, הם יודעים עליך הכל .

      ועוד עניין, הליך פש"ר הוא כמו לקיחת משכנתא, כל מקרה לגופו, אי אפשר לדעת מה יקרה, זה שיש לך דירה קטנה, עם משכנתא גדולה זה טוב, אם יש ילדים קטנים זה מצויין, אם אתה מבוגר מעל גיל 40, 45 עוד יותר טוב, תזכור שלאדם בגיל 30 וקצת לא ימחקו חוב של 300 אלף כל כך מהר, לך עם אשתך לעורך דין שמתעסק רק בפש"ר תן לן כמה שהוא רוצה ותתחיל את התהליך, תלמד את ההליך בפורומים, לך, סע לבית המשפט המחוזי ותשב בדיוני חייבים בתיקי פש"ר, תעשה שיעורי בית אפילו לפני הפגישה אצל העו"ד. לך תראה איך לוכחים לאנשים את כל מה שיש להם, בתים, רכבים קופות חיסכון בביטוחים, הכל. אתה בא עם "עז" (משכנתא ענקית) לא ידברו על הבית בכלל. המלחמה תהיה קשה ולא נעימה אבל שווה, שים את העסק מאחוריך. ואל תאמין לאלה שאומרים לך שההליך פשט כי זה לא נכון.

      ודבר נוסף בעניין הנאמן שימונה בתיק, תהיה חבר שלו, אל תריב איתו כל החייבים שרבים איתו הם טיפשים, אפילו אם הוא נותן לך 'כאפה'  תגיד תודה ותגיש את הלחי השניה, הוא יוריד לך את כל הריביות של הבנק.

      סיכום: תהיה חזק תפנק את האישה והילדים תכין מזומן בכיס לפני ההליך פש"ר כי זה לא נעים , תכין הרבה שיעורי בית כמוני, ובעזרת ה' יום אחד תשכח שהיה לך חנות אוכל.

    • מה נסגר בסוף?
      ינון | 23/08/2015 03:04

      אסי מה אומר מה עשית בסוף???