מומחה רפואי שלא בדק בדיקה פיזית - מה לעשות

  • חוות דעת מומחה מטעם בי"מ
    חניתה | 08/07/2015 12:43

    שלום רב,
    תיק פלת"ד בו מונה מומחה רפואי בתחום האורטופדי. במקרה התברר לעו"ד שהמומחה כלל לא בדק את התובעת בדיקה גופנית, "הבדיקה" נערכה כדקה תוך שהרופא עוסק באכילת ארוחת הצהריים שלו (כלומר שאל כמה שאלות וביקש לראות דיסקים).
    בחוו"ד של המומחה הוא רושם "...בבדיקתה הגופנית..."
    בהנחה ואכן המומחה לא ערך בדיקה גופנית אז ברור שהדבר חמור ביותר. השאלה כיצד יש לתקוף עניין זה? לבקש מבי"מ לבטל את חוו"ד? להציע בדיקת פוליגרף של התובעת? המומחה לעולם יכחיש שהוא לא ערך בדיקה.

    • מומחה רפואי שלא בדק בדיקה פיזית - מה לעשות
      עו"ד חני דקל אלבז | 08/07/2015 22:18

      לדעתי, יש להגיש בקשה ולפרט בבקשה הנטען על ידי התובעת ולבקש מבית המשפט הוראות, שלדעתי אחת ממספר אפשרויות: או שבית המשפט יבקש תצהיר, או שיורה למומחה הרפואי לבדוק או שידחה הבקשה... בהצלחה..