מחיקת כותרת אינה מחיקת התביעה

  • מנהל עסק שהינו פושט רגל
    אבי | 25/06/2015 13:54

    אני פושט רגל ועובד בחנות של גיסתי כמנהל החנות.הנאמן יודע שאני עובד אצל גיסתי כמנהל החנות עוד בטרם הוכרז עליי פושט רגל.את משכורתי אני מקבל מגיסתי.לאחרונה הגשתי תביעה לבית המשפט כשאני התובע. בגוף התביעה ציינתי שאני מנהל החנות.לא ציינתי שאני פושט רגל.הנתבע הגיש בקשה לבית המשפט למחוק את התביעה במה שמכונה הליך של מחיקת כותרת בטענה שפושט רגל אינו יכול להיות תובע.האם זה נכון?חשוב לי מאוד שאני אהייה התובע.מהסיבה שאיתי נוהל המשא ומתן.אני שילמתי בגין הסחורה שהוזמנה בשייק של העסק וחשבונית המס יצאה על שם גיסתי שהיא בעלת העסק.חשוב לי שאני אהייה התובע ולא גיסתי מעצם הכרת החומר טוב יותר.לגיסתי לא היה שום קשר עם הנתבע והיא וגם הנתבע לא ראו אחד את השני מעולם וגם לא החליפו אפילו לא משפט בפון.הכל התנהל מולי.אני רוצה להיות התובע משום שאני הוא זה שרוצה לנהל את תיק החקירה וממש לעמוד על דוכן העדים ולחקור את הנתבע ולא לתת לעורך דין לעשות את זה.הנתבע שחושש מזה ויודע שאם אני אחקור אותו מצבו יהייה קשה שבעתיים מאשר חקירה על ידי עורך דין ומכאן נסיונו לביטול כתב התביעה ומחיקת כותרת.לפי מה שבדקתי רוב הסיכויים הם לצד הנתבע וכנראה בית המשפט יאשר את מחיקת התביעה.מה יש לפורם הנכבד הזה לתרום לי במערכה?תודה

    • מחיקת כותרת אינה מחיקת התביעה
      עו"ד משה שרגא | 26/06/2015 17:39

      יש לראות את הבקשה כדי להבינה.
      פנה ליעוץ.

    • האם פושט רגל רשאי להגיש תביעה
      עו"ד צבי וישנגרד | 28/06/2015 08:38

      אבי שלום,

      ברגע שניתן כנגדך צו כינוס, מופסקים נגדך כל ההליכים המשפטיים וכל הליך משלב הכינוס מצריך את אישורו של בית המשפט המחוזי.

      ע"מ שתוכל להמשיך בתביעה שהגשת יש צורך ליידע את הנאמן ולקבל את אישורו של ביהמ"ש.

      קח בחשבון שאם תזכה בתביעה הכסף יעבור לקופת כונס הנכסים.

      צבי וישנגרד, עו"ד מנהל הפורום