התחלת לימודי משפטים לאחר סיום התמחות בראיית חשבון

  • לימודי משפטים לרואי חשבון
    יעקב | 20/04/2015 22:39

    שלום לך, אני מתמחה בראיית חשבון לאחר סיום תואר ראשון במנע"ס התמחות בחשבונאות בהצטיינות בקריית אונו. ואני מאד שואף וחולם ללמוד משפטים ולהמתקצע בעולם המשפט הינמי והמשא ומתן, אני בטוח שהלימודים הם מרתקים ונותנים ידע נרחב כמעט על כל תחום בחיים, והעבודה מאתגרת פי כמה הן כתיבות חוו"ד וכתבי הגנה ותביעה והן הייצוג בביהמ"ש וכו'... אבל ההתלבטות שלי היא מכיוון שמצד אחד הבעיתיות שיש במקצוע ראיית החשבון שהלקוח לא מבין ולא יודע מה בדיוק נותן לו הרואה חשבון, איזה מוצר הוא "מוכר לו" (דוכ"ס ...), ולכן קשה מאד לאמוד את טיב המקצועיות של רואה החשבון בפרט אם הוא עוסק בביקורת גרידא. בעריכת דין אין את הבעיה הזאת כי מי שבאמת טוב יבלוט ישר, הן בכתיבת כתבי הגנה/תביעה וכו' הן בייצוג בבית המשפט והן במשא ומתן מול הלקוחות והרשויות השונות. גם עצם המקצוע הרבה יותר מאתגר ומעניין ובכלל התגמול לעו"ד במשרדים הנחשבים היא הרבה מעל התגמול במשרדי ראיית החשבון ואחד מהסיבות היא זאת המנויה לעיל. אני יודע שיש יתרון ניכר לרו"ח שהם גם עו"ד או משפטנים הן בתחום המיסוי והן בתחומים המשפט השונים הנוגעים בעולם העיסקי והמסחרי. אני חושב שהרבה יותר מרתק זה לעבוד במשרד עו"ד או משרד בוטיק במיסוי ולשלב את ידיעותי החשבונאיים עם המשפט. מצד שני עצם העניין שרק הטובים מצליחים היום בשוק המוצף הזה, השאלה שלי איך אני יודע שאני באמת מתאים לתחום ואני יכול להצליח בו כי כמו שאמרתי יש הרבה עו"ד בשוק ומיד מזהים את הטובים ואני לא רוצה להשקיע כסף וזמן בלימוד במקצוע חדש רק אם אני יודע שאני באמת טוב בזה ואני יוכל בעתיד להתקבל למשרדים הטובים אשר מתמחים במשפט המסחרי/אזרחי. אילו תכונות אמורות להיות בי כדי שאדע שאצליח בתחום, מה אני אמור לבחון בעצמי, ושאלה נוספת - היבט טכני - אני היום בן 30 ועוד שנה אני יסיים את ההתמחות בראיית חשבון. אם אני יתחיל עכשיו ללמוד משפטים אני יסיים לקראת גיל ה- 33/34. האם שווה לי להתחיל השקעה חדשה לאחר 5 שנות לימוד לא פשוטים של ראיית חשבון שרק כעת סיימתי?? ובכלל אם אני הולך על הכיוון הזה - קרי התמקדות בעולם המיסוי ו/או המשפט ולא התמקצעות בביקורת והנה"ח הרגילה (ומבחינתי די משעממת) - מה כדאי לי לעסוק בזמן לימודי המשפטים והיכן אני יכול למצוא משהו המשלב את שני העולמות הנ"ל. ואולי עדיף לי לא לקפוץ עכשיו כבר למקצוע אחר אלא להתמקצע עם מה שלמדתי על אף שאני לא כל כך נהנה כרגע (ארחי כל השקעתי...). שאלה שלישית - אם אני אלמד במכללה ולא באוברסיטה ובמידה ואסיים בציונים גבוהים, האם זה שאני גם רו"ח יקל עלי להיקלט במשרדים הטובים? אודה לך אם תוכל קצת לסדר לי את העניין

    • התחלת לימודי משפטים לאחר סיום התמחות בראיית חשבון
      עו"ד זיו ביגלמן | 29/04/2015 21:00

      ראשית, לפי ההודעה שלך נראה שיש לך ממש מוטיבציה להשתלב בחום המשפטים.

      אני אכתוב לך בצורה הכי כנה שיש.

      לימודי המשפטים הם בדיחה יחסית למה שעברת במהלך לימודי ראיית חשבון. כלומר אתה תעבור את כל הבחינות ואת כל התואר בצורה ממש קלה שאתה באמת תהיה מופתע.

      לגבי הטענה שלך שמי שטוב ניתן לראות זאת ישר ויותר קל לזהות זאת מרואי חשבון אני ממש לא מסכים. אני סבור שזה ממש אותו דבר וזאת במיוחד כאשר מדובר במקצועות חופשיים.

      אין אף עורך דין שיכול ישר לקבל רישיון ולהיות ממש טוב וכולם יפערו פה שהוא נכנס לאולם וכו' זה לא עובד ככה. בסופו של יום הכל מגיע עם הניסיון.

      השוק של עורכי הדין אכן מוצף אבל אין הרבה עורכי דין עם רישון לראיית חשבון וכאן כפי שאתה יודע יש לך יתרון עצום.

      בהנחה ותתקבל למוסד לימודים נחשב, לא דווקא האוניברסיטאות, אני משוכנע שתתקבל להתמחות במשרדים הגדולים.

      אני סבור שאתה צריך למצוא מקום עבודה מסודר שיאפשר לך לשלב לימודי משפטים עם עבודה כרו"ח. שוב לימודי המשפטים הם ממש קלים לכן אתה רק צריך למצוא מקום שיאפשר לך לצאת לשיעורים שיש בהם חובת נוכחות. ההשקעה בלמידה בבית היא רק במהלך תקופת הבחינות. במהלך השנה עצמה אתה לא תרגיש יותר מידי את הלימודים, גם העבודות שנותנים במשפטים הם יחסית קלות.

      לכן אני סבור שכן ממולץ לך ללמוד אבל אתה חייב לשלב את זה יחד עם עבודה כרו"ח. כי אז תגיע להתמחות (לעריכת דין) עם ניסיון של 3 שנים רו"ח וזה נותן המון.