תגובה

  • גיל 33
    אביבית דרור | 21/04/2015 07:41

    היי ,
    אני בת 33 מאווווד רוצה לחזור ללימודים ( כבר למדתי באקדמיה בעבר אך פרשתי מחוסר עניין..)
    מתעניינת במשפטים , רוצה ללמוד באוניברסיטה אך תנאי הקבלה לא באמת מתאימים לחוק החדש של אקדמאיים מעל גיל 30 וכמו כן אין מסלול ערב למיטב הבנתי ... ( אני מעוניינת לשמור על העבודה שלי..)
    האם יש מכללה שאינה נופלת ברמתה מהאוניברסיטה ? חשבתי על שערי משפט כי הם גם היחידים עם קורס ליטיגציה .. אשמח לעזרה בנושא
    תודההההה

    • תגובה
      ניר | 29/04/2015 12:15

      הי אביבית
      התחלתי ללמוד משפטים בגיל 28.5 (אחרי שני תארים אחרים). עורך דין מזה 6.5 שנים.
      אני כן חושב שכדאי להתעקש על אוניברסיטה (חזרתי על פסיכומטרי בשביל זה) ואם לא אוניברסיטה, מבין המכללות, אני חושב שהמרכז הבינתחומי בהרצליה הוא בעל השם הטוב ביותר בשוק מבין המכללות. לגבי קורסים ובחירת תחום התמחות - אני חושב שזה עדין ממש מוקדם, ולא הייתי בוחר מוסד אקדמי על סמך הקריטריון הזה. אם סיימת תואר במשפטים במוסד אקדמי טוב, ובציונים טובים, תוכלי להתמחות בכל תחום שתרצי, ולא ממש משנה אם לקחת קורס בליטיגציה או בדיני ניירות ערך. לימודים מקנים כלים תיאורטים, יכולות חשיבה ואנליזה, וזה בסדר גמור. הפרקטיקה תילמד אחר כך בעבודה (קשה). (-:
      בהצלחה
      ניר

      • לימודים אחרי גיל 30
        עו"ד זיו ביגלמן | 30/04/2015 13:40

        שלום אביבית.
        במידה ויש סיכוי שתוכלי להתקבל לאוניברסיטה אז בוודאי שהייתי ממליץ לך להשקיע ולנסות ללכת על זה.

        במידה ולא- יש סוג של הבנה כיום אילו מכללות נחשבות יותר ואילו פחות. הדבר ידוע וחיפוש קל גם במנוע החיפוש כאן באתר או בגוגל תוכלי למצוא המון דיונים על כך.

        כמו ניר אני בהחלט לא ממליץ לך לבחור מכללה על סמך "קורסים מעניינים" כאלה או אחרים. שכן זה ממש דבר שולי ולא חשוב ולדעתי לרוב זה גימיק שיווקי ולא יותר מזה.