אחריות במקרה של תאונה בצומת

  • פגיעה בתוך צומת
    איתי | 16/04/2015 18:21

    פגעתי ברכב בתוך הצומת כאשר היה לי תמרור עצור.
    עצרתי לפני שנכנסתי לצומת אך עקב העובדה שהיה מדובר ביום גשום ושדה הראייה היה מוגבל לא ראיתי אותו מגיע.
    אין פגיעה בנהג אבל הוא מתכוון לתבוע אותי בתביעה קטנה.
    האם בית המשפט יטיל את האשמה המלאה עליי?

    • אחריות במקרה של תאונה בצומת
      עו"ד יקי רנד | 20/04/2015 15:59

      לא ברור מה כוונתך "אין פגיעה בנהג". האם לא היה מגע בין הרכבים, או שמא כוונתך כי הנהג עצמו לא נפגע.
      בהנחה שכוונתך כי הרכבים התנגשו ללא שנגרם נזק גוף לנהג, הרי שעצם התוצאות החיוביות מבחינת הנהג המעורב, אינן רלוונטיות לשאלת האשם, ומאחר ובכיוון נסיעתך הוצב תמרור עצור, תימצאי קרוב לוודאי כאחראית לתאונה.
      עם זאת, יתכן שבית המשפט יקבע כי גם למעורב קיימת אחריות ו/או רשלנות תורמת לתאונה, עקב תנאיי הדרך, מזג האויר וכו', וכפועל יוצא, יקטן הפיצוי בו תחויב.