גיל להתחיל ללמוד משפטים- מתי מומלץ

  • גיל ממוצע ללימודים
    שי | 25/03/2015 10:15

    שלום,
    אני בת 24 ורציתי לדעת מה הגיל הממוצע שאנשים מתחילים אצלכם ללמוד משפטים?האם להתחיל בגיל 24 נחשב קצת מבוגר? ברור לי שזה לא גיל 30, אבל עדיין מדובר בלימודים ארוכים יחסית ואחכ גם התמחות של שנה ורק אז להתחיל לעבוד בתכלס, כלומר לוקח זמן עד שמתחילים לראות "תגמול".
    מה דעתכם?

    • גיל להתחיל ללמוד משפטים- מתי מומלץ
      עו"ד זיו ביגלמן | 07/04/2015 23:47

      אם היית מציינת שאת בת 30 הייתי אומר לך לעשות חושבים ולחשוב איפה את נמצאת בחיים ומה המטרות.

      כמובן וודאי כפי שאת יודעת, למקום הלימודים מלבד השפעה על מקום מציאת התמחות יש גם משמעות מבחינת השכר שלאחר מכן (הכל נכון מבחינת סטיסטיקה ולא מבחינה אינדיוידואלית).

      בהנחה ואת בחורה צעירה ללא ילדים, כאשר אין עליך עוול ולחץ בלתי רגיל של פרנסה וכו'
      אני סבור שגילך בהחלט לא גיל "מאוחר", ההפך, יתכן כי בגילך כבר צברת קצת ניסיון בחיים הבוגרים ולמדת דבר אחד או שנים שיעזרו בהמשך.

      בסופו של דבר, השאלה היא האם את באמת רוצה ללמוד משפטים ואיפה את רואה את עצמך אחר כך.

      השכר זו שאלה כל כך כללית שאי אפשר לדעת, יש כאלה שמרווחים ממש מעט ועוזבים את המקצוע ויש כאלה שמרווחים הרבה יותר אבל עובדים המון שעות וגם עוזבים את המקצוע.
      יש כל כך הרבה משרדי עורכי דין וכל כך הרבה אירגונים/חברות/גופים ממשלתיים שניתן לעבוד אצלם כך שהכל פתוח מבחינתך.