חשוב להבין כמה דברים בכלל ובאילת בפרט

  • הלנת שכר
    יעלי | 16/03/2015 00:40

    התחלתי לעבוד כמדריכת התעמלות בדיור מוגן מוכר. לא נחתם בינינו חוזה ואני עובדת עם קבלות. מקום העבודה ביקש ממני צילום צ'ק ותיאום מס, אבל אני בכלל עוסק פטור ומשתכרת בסכומים שאינם חייבים במס במקומות עבודה אחרים. בנוסף אני גרה באזור שבו איני משלמת מס ומסרתי לדיטר המוגן אישור תושבות. טרם קיבלתי את השכר . בהנחה שהמצב ימשיך, האם יש עילה לתביעה על הלנת שכר?

    • חשוב להבין כמה דברים בכלל ובאילת בפרט
      ofer309 | 17/03/2015 06:08

      1. סטטוס (מעמד) של יחסי עובד מעביד לא נוצר בכתב ולא מתבטל בכתב הסטטוס נקבע על פי התנהגות /התנהלות הצדדים (פסיקת בג"צ) כך שקיומו או אי קיומו של חוזה לא ישנה את יחסי העבודה בינך למעסיקה.
      2. הבקשה לצילום שיק מבוטל של המעביד הגיונית ואני לא מבין מה מונע ממך למסור לו.
      3. הבקשה לתיאום מס הגיונית וחוקית כיון שאת מועסקת ככל הנראה במקום עבודה נוסף.
      4. אישור התושבות שמסרת מקנה לך את ההנחה בגובה 10% לתושב אילת.
      5. יש פסיקת בג"צ לרעתך שקובעת "הצעת תשלום כמוה כתשלום" מילים אחרות כאשר המעסיק ישלם את שכרך במועד בכפוף למילוי דרישות לגיטימיות ואת לא ממלאת אחריהן אין כאן הלנת שכר אלא מחלוקת כנה.

      • ועוד משהו בגובה העיניים
        ofer309 | 17/03/2015 06:09

        כמוך אני תושב אילת

    • האם אי תשלום זו הלנת שכר?
      עו"ד טלי קסלר | 23/03/2015 19:47

      השאלה היא מה את רוצה להשיג? להמשיך לספק שם שירותים? להיחשב כעובדת? להיחשב כספקית שירותים? את יכולה להפנות את שאלתך במקביל לפורום דיני עבודה שם תוכלי לקבל תשובות לגבי היבטים של יחסי עובד מעביד אך יש לי תחושה שהמעסיק שלך לא יראה טענות מסוג זה בעין יפה כך שאם את מעוניינת בהמשך ההתקשרות הזו כדאי למצוא את הדרך שתאפשר לך לקבל את התשלום.