קוראים למה שאתה מכוון

  • כיצד מומלץ להכנס לשת"פ עם חברות אחרות?
    דוד | 09/02/2015 16:33

    אני מפתח מוצר טכנולוגי ובתהליכי רישום פטנט, מאחר ואין טעם להמציא את הגלגל כשמדובר ברכיבים אלקטרוניים שאני צריך, בתהליך המחקר מצאתי כמה חברות ומפעלים שמייצרים את החלקים שאני צריך. יצרתי קשר והם הביעו נכונות לשת"פ, אך בגלל שאני בתהליכי רישום פטנט, אני לא יכול לספר להן כרגע מה אני הולך לעשות עם החלקים שלהן, וזה גם לא הכי מעניין אותן... לצורך הדוגמא נגיד שחברה אחת מייצרת מדפסת והשנייה מייצרת סורק, והשלישית פקס. יצרתי קשר עם כל אחת ואמרתי לכל אחת מהן שאני צריך את החלק שלה כדי לפתח משהו אחר, והפטנט הוא בעצם על פקס\מכונת צילום וסורק הכל באחד (AIO)...אז אחרי שבמשרד הפטנטים בדקנו ומבחינה חוקית נקבע שזה תקין, עכשיו אני מגיע לסוגיית התוכנית העסקית וכמובן להחזרי השקעה! אז יצרתי מוצר חדש עם חלקים אלקטרוניים של חברות שונות אך שוב התולדה היא של מוצר חדש לחלוטין שלא היה קיים!השלב הבא הוא לפנות ליצרניות\מפעלים בתעשייה שאליה המכשיר שלי מייועד ולמכור להן את הרישיון לייצור המכשיר החדש שלי, כאשר אני מעוניין לגלם את הרווח שלי מכל מכירה של המוצר הסופי כמובן.השאלה מהי הדרך המומלצת במצב כזה? כי אני הרי יצטרך לשלם נתח מסויים לחברות השותפות את מה שמגיע להן בגלל שבחלקים שלהן השתמשתי, העיניין הוא לא להשאר מופסד. אשמח לכל תשובה משכילה \ משפטית \ או רעיונות בנוגע למה שנהוג במצבים כאלה...תודה!

    • קוראים למה שאתה מכוון קישור
      ofer309 | 10/02/2015 05:51

      הסכמי OEM (יצור ציוד מקורי)

      OEM

      • אוקי, את זה אני יודע, השאלה איך לגרום לזה לעבוד
        דוד | 25/02/2015 18:58

        קיוויתי לקצת יותר מידע באשר למה שרשמתי, כי לקרוא על הסכמי OEM זה מובן מאליו, אשמח להתייחסות גם באשר לשאר הסוגיות שציינתי.

        תודה רבה.

        • תכיר את כללי המשחק הכלכלי שנכון במיוחד ליזמות
          ofer309 | 25/02/2015 19:27

          מהסוג המתואר
          בדומה לנדל"ן יש מחיר כאשר דירה נרכשת על הנייר  בשלד או כבניין מוגמר ההפרשים בינהם הם הפרמיה של ההסתכנות אז חשוב להתחיל ליישם