הכל תלוי במו"מ בינכם

  • הסכם מייסדות
    ענת | 03/02/2015 00:42

    לפני כחודשיים הצטרפתי כשותפה למיזם קיים שיש לו תשתית שיווקית: שם, אתר אינטרנט, דף פייסבוק ופליירים. עד היום ניהלה את המיזם המקימה שלו אך עם מספר לקוחות בודדים.  מטרת הצטרפותי היא לשדרג ולקדם את המותג שיווקית ובכך לייצר חשיפה ולקוחות חדשים וכן לפתח ביחד מוצרים נוספים תחת המותג ובנוסף לבנות תשתית אדמיניסטרטיבית ואופרציה לניהולו. הסיכום בנינו הוא על תקופת ניסיון בת 3 חודשים שבמהלכה אנו עובדות בשיתוף פעולה ללא משכורת ותורמות יחדיו לקידום המיזם ובמקרה של לקוחות חדשים מתנהלות במתכונת של שתי עצמאיות שפועלות בשיתוף פעולה תחת אותו מותג (הגדרנו חלוקה של אזורים עבור כל אחת) סוכם כי במידה ונפתח מוצרים חדשים בתקופה זו הם יהיו בבעלות שווה של שתינו וכך גם חלוקת הרווחים מהם. השאלה שלי היא מה נכון להגדיר בנינו מבחינת האחוזים שמגיעים לי במידה ואנו נפרדות לאחר תקופת הניסיון או לאחר תקופה של שנה לדוגמא. אציין כי כמות ההשקעה שלי בעסק היא גדולה מאוד (בהיקף של כחצי משרה) מה קורה לגבי המותג (שם העסק, האתר ושאר החומרים הפרסומיים) במידה ודרכינו נפרדות? האם נכון להגדיר שהם חוזרים לבעלותה של המקימה גם במידה והם השתנו ושודרגו רבות במהלך תקופת הצטרפותי? מה לגבי המוניטין והשם שהמותג צובר כעת שהופכים אותו להיות כבר בנקודת זמן זו הרבה יותר מוכר ובעקבות כך בעל פוטנציאל ליותר פניות מלקוחות גם בעתיד (למשל מרגע הצטרפותי עלו משמעותית מספר העוקבים בעמוד הפייסבוק)  - השאלה שלי בגדול היא כמה אחוזים הגיוני שיהיו בבעלותי במותג בנקודת זמן זו ובעוד כשנה מהצטרפותי. תודה!

    • הכל תלוי במו"מ בינכם
      ofer309 | 03/02/2015 07:58

      שבי עם עצמך וחשבי
      1. מה אני הייתי רותה להשיג ועד היכן אהיה מוכנה להתגמש
      2. נסי לתעל את הצד השני  להסכמה בינכם.
      3 ככל שתצליחי נסחו הסכם משפטי מחייב

    • החשיבות של הסכם מייסדים
      עו"ד טלי קסלר | 04/02/2015 22:35

      כשנמצאים בתחילתה של שותפות חדשה יש לצדדים הזדמנות חד פעמית לשבת ולנסח מה הציפיות שלהם אחד מהשני ומהמיזם ואיך יתמודדו מול תרחישים שונים בעתיד. כמעט ואין סיכוי שיחתם בין הצדדים הסכם כזה אחרי שכבר עובדים ביחד תקופה. מומלץ מאוד מאוד לפנות לעורך דין שבקיא בתחום המסחרי, לקבל יעוץ ולנסח באמצעותו הסכם. אפשר לקחת עורך דין אחד שייצג את כולם - זה גם חוסך כסף וגם חוסך זמן.

    • הסכם מייסדות
      עו"ד עמית | 05/02/2015 10:38

      ענת שלום,

      בהמשך לתגובות שמכתבו לפניי:
      אין לי אלא לחזור ולחדד את חשיבותו של הסכם המייסדות. יש להבהיר כי הסכם זה אינו רק מסמך משפטי פורמאלי הכרחי. ככל שההסכם נעשה באמצעות עו"ד המתמחה בתחום, הרי שזה יוכל להעלות בפניכם את הבעיות האופייניות למערכת עסקית מסוג זה, תוך הצעת אפשרויות לפתרונן. דבר זה ימנע חיכוכים רבים בין השותפות בהמשך הדרך.
      מעבר לכך אציין, כי לדעתי אין מניעה ליצור אחוזים שונים ביחס לפעילויות שונות, ותוך תלות במשך הזמן אותו תעבדי בעסק. נהוג לקבוע כי אחוזייך יהיו תלויים בתקופה אותה עבדת בעסק (קרי: ככל שתעבדי יותר זמן - יישארו בידייך אחוזים גבוהים יותר). כמו כן, ניתן להגדיר שעל לקוחות שלך תקבלי X%, ואילו על יתר הלקוחוות תקבלי אחוז נמוך יותר, וכד'.
      בעקרון, הכל נתון למו"מ ביניכן.

      בברכה,
      עמית