הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

עניין נוסף

  • פונקאות לרווק
    גיל | 31/01/2015 15:56

    אני רווק ישראלי ויש לי חברה טובה (ישראלית, נשואה עם ילדים), שמוכנה לעבור הליך פונדקאות (כולל תרומת ביצית כמובן) עם הזרע שלי. אנחנו חברים קרובים כך שהפונדקאות תתבצע ללא תמורה למעט החזר הוצאות ישירות. לצערי לא ניתן לבצע את ההליך בארץ ולכן חשבתי על הליך יצירתי במגבלות החוק: הליך ההפריה ולאחריו ההתעברות של הפונדקאית יבוצעו בחו"ל. לאחר מכן הפונקאית ואני נחזור לארץ והיא תעבור הריון ולידה מלאים ורגילים בארץ.

    שאלותי:
    1. ככל שההליך מבוצע ללא תמורה בחו"ל לא מצאתי כל מקור בחוק העונשין או בסעיף 19 בחוק נשיאת עוברים שהופך את המעשה לפלילי (כלומר אף לא מדובר בעבירת חוץ). לכן לדעתי הוא מותר מבחינת הדין הישראלי. האם כך?

    2. ברור לי שזה הליך תקדימי שלא נחזה ע"י המחוקק. מאחר וברור שלפונקאית ולבן זוגה אין קשר גנטי ליילוד, האם ניתן להניח בסבירות גבוהה שאקבל חזקה על היילוד כאפוטרופוס הטבעי וארשם בישראל כאביו וכמובן שהפונדקאית לא תרשם כאם היילוד (ברור שאין לה רצון בכך)? האם ניתן לבצע את ההליך המשפטי כמה חודשים לפני הלידה? אדגיש כי אין ספק שאהיה אביו הביולוגי של התינוק (הזרע שלי) ואין כל סיבה להניח שיש איזושהי בעיה במסוגלות ההורית שלי כאב.

    • עניין נוסף
      גיל | 31/01/2015 16:22

      מתן, ראיתי בתגובה אחרת שלך כאן בפורום שלדעתך יש איזושהי מניעה להעביר בארץ הריון ולידה בעקבות הליך פונדקאות חו"ל שתארתי לעיל (גם כאשר הפונדקאית ישראלית). מדוע?
      מה הבסיס החוקי לכך לאור האוטונומיה של הפונדקאית על גופה וזכויותיה כאזרחית לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי?

      • הליך פונדקאות חו״ל ולידה והריון בארץ
        עו״ד מתן חודורוב | 31/01/2015 18:18

        גיל שלום,

        1. הסיטואציה אותו אתה מתאר אושרה בצורה חריגה לזוג לסביות (במסגרת הסכם פשרה שהוצג בפני בג״צ), לפיו אושר לבת הזוג לבצע השתלה של ביצית של בת זוגה בחו״ל עם תורם זרע אנונימי ולשוב למדינת ישראל למשך ההריון והלידה. בג״צ דחה את העתירה בכל הנוגע לביצוע מלוא הליך הפונדקאות במדינת ישראל, בשל המצב החוקי הקיים.

        2. למרות המתואר לעיל, החוק בארץ אינו מתיר ביצוע ההליך אותו אתה מתאר, תוך שימוש בפונדקאית ישראלית.

        אשמח לסייע בהמשך,

        בברכה,

        מתן חודורוב, עו״ד

    • חוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד היילוד)
      עו״ד מתן חודורוב | 31/01/2015 18:13

      גיל שלום,

      אני מפנה אותך להוראות סעיף 19 (א)

      עונשין19.   (א)  המבצע השתלה של ביצית מופרית במטרה להביא להתעברות אם נושאת על-מנת למסור את הילד שלא בהתאם להוראות חוק זה, או בקשר עם ביצוע הסכם לנשיאת עוברים שלא אושר בידי ועדת האישורים או בניגוד לתנאים שקבעה, דינו – מאסר שנה אחת.

      דהיינו, להבנתי ההליך אותו אתה מתאר נופל בגדרי הסעיף ולפיכך הוא אינו חוקי.

      לפיכך, איני רואה מקום בשלב זה לענות על יתר השאלות.

      אשמח לסייע בהמשך,

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו״ד

      • הבהרה
        גיל | 31/01/2015 18:29

        כנראה שלא הייתי ברור.
        אני מתכוון שהליך השתלת הביצית המופרת יבוצע בחו"ל ע"י רופא שאינו ישראלי, כלומר חוק העונשין לא חל לגביו. להבנתי סעיף 19 (א) מתייחס ל"מבצע השתלה", כלומר לגורם הרפואי להבדיל מהפונדקאית ומההורה/ים המיועדים בהם "מטפל" סעיף 19(ב).
        במקרים בהם הפונדקאית לא מקבלת תמורה, לפי סעיף 19 (ב) אין כאן כל עבירה. להבנתי הצנועה ההליך שתארתי מותר על פי הדין הישראלי.
        האם אני מבין נכון?

        סליחה על הטרחנות. היות ומדובר בעניין פלילי אין מדובר בזוטות או בהתפלפלות סרק.
        אם כך, האם תוכל להתייחס לשאר שאלותי?

        • הליך פונדקאות בארץ בניגוד לחוק
          עו״ד מתן חודורוב | 01/02/2015 06:33

          גיל שלום,

          גם אם נקבל את הפרשנות שלך, כי ״מבצע השתלה״ מתייחס אך ורק לרופא המטפל ולא להורה המיועד עדין ניתן לראות, כי אין אפשרות לבצע את ההליך ללא אישור וועדת האישורים (גם בסעיף 19א וגם בסעיף 19ב).

          בנוסף סעיף 7 לחוק מבהיר בפעם נוספת, כי לא תבוצע השתלה ללא אישור הסכם הפונדקאות על ידי וועדת האישורים (אישור לפי מיטב הבנתי לא תקבל)

          בכל מקרה לקבלת ייעוץ נרחב יותר אני מציע לך להגיע לפגישה מסודרת.

          בברכה,

          מתן חודורוב, עו"ד
          מנהל פורום פונדקאות