התחייבות היא שם המשחק

  • איך פונים נכון לקבלת זכיון
    ניר אפשטיין | 27/01/2015 17:13

    בקטלוג מוצרים של חברה ידועה  בתחום התאורה, זיהיתי מוצר עם ערך מוסף יוצא דופן.

    החברה לא נותנת למוצר שום הבלטה או יחס מיוחד והוא נמצא ברשימה יחד עם יתר המוצרים ללא כל הבלטה.

    לדעתי, לו תינתן הבלטה למוצר זה, תהיה לו דרישה רבה מאוד.

    אני לא עוסק בהפצה או בשיווק, וגם אין לי עסק כלשהו, ולמרות זאת אני רוצה להציע לציבור את המוצר ע"י שאקבל איזו שהיא צורה של זכיון למכירתו.

    אודה לכם על טיפים שיעזרו לי לגשת נכון לחברה, להציג את עצמי בצורה משכנעת במטרה לקבל (גם בצורה מוגבלת או לתקופת נסיון) זכיון של בלעדיות למכירת המוצר.

    האם בתחום זה של מכירות ושיווק, מקובל לתת זכיון לאנשים עם רצון אבל ללא רקע כמו שסיפרתי?

    • התחייבות היא שם המשחק
      ofer309 | 29/01/2015 06:05

      להודיע ליצרן על נכונותך להתחייב להשקיע בפרסום תמורת זיכיון אזורי /ארצי וכן להתחייב לרכוש כמויות בשנה שיקבעו במו"מ בינכם.
      זה הולך להיות קל יותר ככל שהיצרן לא מודע לרצונך לשווק בלעדית את המוצר שלו והמערכת העסקית שלו לא בנויה למתן זכיונות. כי אז אתה יכול לנצל את המערכת הקיימת ולבקש שיווק בלעדי ארצי תמורת התחייבות לקנות כמויות

      • תודה על ההנחיה!
        ניר אפשטיין | 29/01/2015 10:09

        כתבתי כבר

    • זיכיון להפצת מוצר
      עו"ד טלי קסלר | 04/02/2015 22:47

      העצות של ofer309 טובות מאוד. כולם רוצים למכור ואם תציג לצד השני מדוע כדאי לו להתקשר דווקא איתך יש לך סיכוי לא רע לקבל את הסכמתו לכך (בתנאים ששומרים על האינטרסים של שניכם).