אחריות בתאונת שרשרת

  • אחריות בתאונת שרשרת
    גיל | 27/01/2015 13:17

    שלום ותודה מראש על העזרה,
    בעת נסיעתי, רכב נכנס בי מאחור ורכב נוסף נכנס בו מאחור.
    כ״א מטיל האחריות על השני:
    זו שפגעה בי מאחור טוענת כי נדחפה כלפי ע״י הרכב שמאחוריה וזה שפגע בה טוען כי פגע בה לאחר שכבר פגעה בי.
    למיטב הבנתי, אין ממצאים בשטח המלמדים על האחראי.
    הגשתי תביעה קטנה.
    שאלתי היא כיצד צפוי לפסוק ביהמ״ש ולמה, לכל הרוחות, אני חייב להיגרר להליך משפטי כשברור שאחד מהם אחראי כלפיי.

    • אחריות בתאונת שרשרת
      בכור | 27/01/2015 18:25

      ההליך המשפטי נובע מכך שכל אחד מהנובעים טוען שהוא לא אשם אלא הנהג השני אשם

      • פסיקת ביהמ״ש-תאונת שרשרת
        גיל | 27/01/2015 18:42

        תודה.
        האם יש לך הערכה כיצד ביהמ״ש פוסק במקרים כאלה, כאשר כל צד עומד על גרסתו ומאשים את האחר?

        • פסיקת ביהמ״ש-תאונת שרשרת
          בכור | 27/01/2015 18:47

          אין לדעת בית המשפט יכול לחלק אחריות 50-50 ויכול להחליט גם אחרת

          כלל שלמדתי אתה יודע איך אתה נכנס לבית משפט אתה לא יודע איך אתה יוצא ממנו

          הטענה של הנהג שפגע בך יטען כי הוא נהדף ע"י הנהג ואז פגע בך והנהג השלישי יטען כי הוא יצטרף לתאונה קיימת ז"א שהנהג השני פגע בך והוא רק לאחר מכן פגע ברכב השני

    • אחריות בתאונת שרשרת
      עו"ד יקי רנד | 01/02/2015 11:18

      כפי שכבר נענית, התביעה מוגשת כנגד שני המעורבים בתאונה, מאחר והם מטילים האחריות לנזקיי רכבך, זה על כתפו של זה.
      בית המשפט פוסק ע"פ התרשמותו מגרסאות הצדדים, עיון בהודעות לחב' הביטוח ו/או עדויות במשטרה, וכן תמונות הנזק ודוחות השמאי של הרכבים.
      בתאונות שרשרת קיים עקרון מס' המכות אותן חש נהג הרכב הקדמי בשיירה, לאמור, במידה והרגשת שתי מכות, אזי, הרכב מאחוריך פגע בך, ולאחריו פגע בו הרכב השלישי מאחור, ואז הרגשת את המכה השנייה. אם חשת מכה אחת מאחור, אזי, הרכב מאחוריך נהדף לכאורה ע"י הרכב שפגע בו מאחור (מבלי שפגע בך לפני כן).
      לא מדובר ב-"תורה מסיני", ולעתים ההכרעה המשפטית שונה, אך מדובר בכלל אצבע.