תאונת פגע וברח ע"י עובדים זרים של חברה קבלנית

  • תאונת פגע וברח ע"י עובדים זרים של חברה קבלנית
    פלוני פלוני | 22/01/2015 11:27

    שלום רב,
    רציתי להתייעץ אתכם לגבי עניין תאונת פגע וברח
    נסעתי כחוק בתוך תל אביב לכיוון העבודה בשעות הבוקר המוקדמות כאשר הגיע רכב משמאלי במהירות גבוהה מאד (70 קמ"ש להערכת השוטרים) ונכנס בי בצד השמאלי של הרכב,

    לאחר התאוששות מהמכה האדירה שחטפתי מהרכב הפוגע ניסיתי לפתוח את הדלת שלי והיא לא נפתחה עברתי לכיסא שלידי ויצאתי מהרכב וגיליתי שהרכב שנכנס בי נטוש והנהג ברח.
    לאחר בירורים קצרים מסתבר שהיו 2 אסייתים ברכב הפוגע שלקחו את הכלי העבודה שלהם מהרכב וברחו!
    בתוך הרכב השוטרים מצאו דרכונים ומסתבר שהרכב בכלל הנו רכב חברה! (כנראה של חברת "סולל בונה")

    מה עליי לעשות עכשיו?? הרכב שלי רכב חדש שנת 2014 שהשמאי הכריז עליו טוטאל לוס. ומכיוון שיש לי מקיף אני מכוסה כי החברת ביטוח שלי תתבע את שלהם. אז הרכב זה מה שפחות מפריע לי.

    1)לא ראוי לתבוע את חברת סולל בונה על כך שהם מאפשרים לתאילנדים ללא רישיונות לנהוג??
    2)הנהג שנכנס בי והותיר אותי פצוע בתוך הרכב לא צריך לעמוד לדין על כך?
    3)הרכב הפוגע התעלם מתמרור עצור כפול ונכנס בי מהירות מופרזת.

    אני מאמין מאד שמישהו חייב לשלם על העוול שנגרם פה!
    אשמח מאד לייעוץ ועזרה!

    • תאונת פגע וברח ע"י עובדים זרים של חברה קבלנית
      עו"ד יקי רנד | 27/01/2015 09:48

      במידה וסולל בונה מתירה לעובדיה הזרים לעשות שימוש ברכביי החברה, כאשר אינם מחזיקים ברישיון נהיגה כדין, הרי שמדובר בעבירה לכל דבר ועניין.
      על המשטרה לחקור נסיבות התאונה, לרבות סוגייה זו.
      הואיל וע"פ תאורך, נהג הרכב הפוגע לא ציית לתמרור עצור ואף נמלט מהמקום, הרי שהמשטרה צריכה לאתר אותו במסגרת חקירתה, ולהעמידו לדין.
      באשר לתביעה נגד סולל בונה, הרי שלמישור התעבורתי התייחסתי לעיל. באשר  למישור הנזיקי, יש לבחון את זיקתה של סולל בונה לרכב הפוגע, והאם ניתן להטיל עליה אחריות מכוח חבות מעביד ו/או אחריות שילוחית ו/או רשלנות.