ניכוי רעיוני כאשר המל"ל לא מכיר בתאונת עבודה

  • ניכוי רעיוני מהמל"ל?
    מני | 21/01/2015 12:35

    האם במידה והמל"ל לא הכיר בתאונת דרכים כתאונת עבודה, האם הביטוח של הרכב בכל זאת מנכה רעיונית את מה שהיה אמור לקבל מהמל"ל? חרף העובדה שהמל"ל כלל לא הכיר..?

    • ניכוי רעיוני כאשר המל"ל לא מכיר בתאונת עבודה
      עו"ד יקי רנד | 27/01/2015 09:41

      במידה והנפגע פעל בתום לב ומיצה את תביעתו בביטוח לאומי, לא יבוצע לו ניכוי רעיוני במקרה בו המל"ל לא הכיר בהיותו נפגע עבודה.
      יש לבחון האם מדובר בנכות גבוהה אשר מקנה לכאורה זכאות לקצבת נכות כללית. שכן במקרה כזה, מכוח עקרון הקטנת הנזק, על הנפגע לפנות למסלול זה. במידה והנכות איננה גבוהה, אין לצפות מהנפגע לפנות למסלול נכות כללית.