ילד קטין נפגע בתאונת דרכים. האם זה אפשרי שרק אמו תצויין כאפוטרופוסית טבעית?

  • אפוטרופסים בתביעת תאונת דרכים של קטין
    תמי | 18/01/2015 12:58

    שלום,

    רציתי לשאול אם ילד קטין נפגע בתאונת דרכים ומי שמטפל בו ובקשר איתו זו רק אמו, מאחר והוריו גרושים ואין לו כל קשר עם האבא אז אפשרי שמי שתצויין כאפוטרופסית טבעית שלו בכתב התביעה ותחתום על כל הטפסים הנדרשים לכך, לרבות טופס תביעה במסגרת תאונות אישיות תלמידים, זו רק האמא?

    האם זה בעייתי או שאפשרי?
    יש ברשותנו תצהיר שהילד לא בקשר עם אביו וההורים גרושים.

    • ילד קטין נפגע בתאונת דרכים. האם זה אפשרי שרק אמו תצויין כאפוטרופוסית טבעית?
      עו"ד אריק ארביב | 19/01/2015 09:17

      תמי שלום,

      מדובר בעניין שכיח בימינו אנו וחברות הביטוח לרוב מסתפקות בפסק-דין לעניין משמרות הקטין, ולחילופין תצהיר האם.

      בהצלחה,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים