תאונת דרכים או תאונת עבודה

  • ת. דרכים או ת.עבודה - מה כדאי לתבוע
    הילה | 13/01/2015 00:50

    נפגעתי בת.דרכים בדרך אל העבודה (צליפת שוט, לא משהו רציני), אולם אני בהריון  וקבלתי ימי מחלה מהרופא ופיזיוטראפיה.

    כעת הרופא בעבודה התיר לי לעבוד לא יותר מחצי יום למשך כחודש ימים.  ועכשיו אני צריכה "להשתמש" בימי המחלה שיש לרשותי במקום לפדות אותם בסוף השנה בשווה כסף.
    מה לעשות לתבוע ת.עבודה או ת.דרכים.
    כאמור אין לי נכות או נזק רציני

    • תאונת דרכים או תאונת עבודה
      עו"ד יקי רנד | 13/01/2015 09:53

      מאחר והתאונה ארעה בדרכך לעבודה, הרי שמדובר בתאונת עבודה לכל דבר ועניין, ועל כן עלייך לפעול בשני מסלולים מקבילים. תביעה למבטחת החובה של הרכב וכמו כן תביעה לביטוח לאומי להכיר בך כנפגעת עבודה.
      במידה ולא תפני לביטוח לאומי אלא רק למבטחת החובה, את עלולה להיפגע מכך בהמשך התהליך, בייחוד במקרה בו תוכר לך נכות עקב התאונה.