ראשית שווה לפנות למט"י באזור המגורים ולברר

  • הרחבת העסק-זקוקה לעזרה
    מירי קדושי | 11/01/2015 15:15

    קרוב ל-5 שנים אני מחזיקה קליניקה בביתי של טיפולים קוסמטיים, שמחזיק לא רע בכלל. לאחרונה, אחרי הרבה שיחות והתלבטויות עם בן זוגי, החלטנו שהגיע הזמן "להוציא" את העסק מהבית ולשכור מבנה קרוב לביתנו(צמוד לאזור תעשייה בכפר סבא). להערכתנו ההוצאה הראשונה תהיה קרובה לכ-70 אלף שקלים(עיצוב המבנה, קניית ציוד נוסף, שכירת שירותי קוסמטיקאית נוספת..אולי אפילו שתיים). השאלה שלי היא, מה יהיה המקור הטוב ביותר לקבל ממנו הלוואה? וכמה כדאי לקחת? אני יודעת שלרוב הבנקים דורשים ריביות מאוד גבוהות ואני מפחדת שלא נוכל לעמוד בהחזרים. לאיזה עוד מקורות אפשר לפנות כדי לקבל הצעות? אפשר לקבל במקום אחר ריבית יותר טובה מאשר בבנק?(אנחנו כרגע בבנק לאומי אבל במידת הצורך נתנייד) יש חיה כזו בכלל? אשמח לקבל את עצותיכם,

    תודה רבה,
    מירי.

    • ראשית שווה לפנות למט"י באזור המגורים ולברר
      ofer309 | 12/01/2015 07:16

      שנית יש לא מעט יועצים שישמחו לך לסייע לקבל את ההלוואה

    • הלוואה לפיתוח העסק
      עו"ד טלי קסלר | 04/02/2015 23:04

      ישנן ערבויות לעסקים קטנים בערבות מדינה. צריך לבדוק אם את זכאית להלוואה כזו. מכל מקום, לפני שלוקחים הלוואה כדאי להכין תוכנית עסקית - מה התחזית ואיך פורעים את ההלוואה.