פשרה עם חב' הביטוח המתייחסת לכספיי ביטוח לאומי

  • שיפוי למיטיבים.עד כמה זה אפשרי?
    יעקב | 31/12/2014 18:57

    שלום
     נפגעתי בתאונת דרכים ותבעתי את "אגד" וחברת הבטוח בגין הוצאות תרופות (כ-100 ש"ח)+הוצאות פינוי באמבולנס (כ-650 ש"ח)+כאב וסבל (כ-9,500 ש"ח).חברת הביטוח הציעה פשרה אך דורשת שאחתום על הסכם פשרה ובו התחייבות לשפות את אגד ו/או חברת הביטוח בגבולות סכום הפשרה אם יוגשו תביעות כנגדם או אחד מהם בקשר לתאונה.במסגרת הטיפול שאחרי התאונה נעשו צילומי רנטגן וביקורים אצל רופא משפחה (הכל על חשבון קופת החולים) וכן נעזרתי בעוזרת מטעם ביטוח לאומי בפעולות היום-יום, גם כן על חשבון של ביטוח לאומי.אני מבין שאם בטוח לאומי ו/או קופת החולים יתבעו את אגד ו/או חברת הביטוח בגין ההוצאות שלהם בקשר לטיפול/העזרה הנתבעות ירצו לעשות שימוש בהסכם הפשרה ולגלגל את האחריות לשיפוי עלי. ברצוני לדעת עד כמה זה אפשרי שבטוח לאומי ו/או קופת החולים ("כללית") יתבעו את הוצאותיהם אם בכלל. סכום הפשרה מקובל עלי אבל חושש מסיכון התביעות הנ"ל. בברכה
     יעקב

    • פשרה עם חב' הביטוח המתייחסת לכספיי ביטוח לאומי
      עו"ד יקי רנד | 05/01/2015 13:51

      ביטוח לאומי רשאי ע"פ חוק, לתבוע את חב' הביטוח של "אגד" בגין כספים אשר שילם לך, עקב התאונה אשר לגבה חתמת הסכם פשרה עם חב' הביטוח. קופת החולים איננה זכאית לעשות זאת. כאשר מדובר בסכומים נמוכים, ביטוח לאומי איננו מגיש תביעה, אך אינך יכול לבנות על זה, ועליך לחתום על הסכם פשרה אשר יגן עליך בבוא העת. במקרה שלך, המצב פשוט, מאחר וכבר מימשת את זכאותך בביטוח לאומי, ואתה יודע מהו הסכום הרעיוני אשר ביטוח לאומי עשוי לתבוע בעתיד מחב' הביטוח. לפיכך, סכום הפיצוי בפשרה, צריך להיות מעבר לקצבאות הביטוח הלאומי, על מנת שניתן יהיה לנטרל את סעיף השיפוי  מול חב' הביטוח. עליך להתעקש על כך שסכום הפשרה יהיה מעבר לקצבאות המל"ל, תוך הדגשת העובדה כי המרכיב של כאב וסבל, אשר להבנתי הינו החלק הארי מסכום הפשרה, איננו רלוונטי להתחשבנות בין המל"ל לחב' הביטוח, ועל כן איננו יכול להיות פקטור המשליך על סכום הפשרה.

      • מהו השווי הכספי של השרותים בפועל והאם הוא משמעותי?
        יעקב | 05/01/2015 14:29

        תודה על התשובה המפורטת.
        לא קיבלתי כסף מהמל"ל אלא שרותים בפועל (סיוע באכילה,הלבשה,רחצה) באמצעות עוזרת במימון המל"ל.9,75 שעות שבועיות במשך 3 חודשים.כלומר, כ-117 שעות סה"כ.המל"ל קרא לזה "גמלת סיעוד".מה יכול להיות השווי הכספי של 117 השעות? האם על-פי הניסיון מדובר בסכום משמעותי מבחינת המל"ל שבגינו נוהג לתבוע?