שכ"ט עו"ד במקרה של דחיית תביעה ע"פ חוק הפיצויים

  • עו"ד תובע ממני שכ"ט בגלל תביעה שנדחתה בבית משפט
    דני | 10/12/2014 00:20

    הגשתי תביעה של ביטוח תאונת דרכים לבית המשפט.

    השופט קבע ששיקרתי ולכן לא מגיע לי כסף.

    העו"ד שלי תובע ממני כסף שכ"ט על הייצוג בתיק. הוא טוען שכיוון שהוא ייצג אותי, והיה במספר דיונים בבית משפט ובגלל שיצא ששיקרתי אז כל התיק נפל, ולכן מדיע לו שכר על העבודה שנעשתה.

    האם הוא יכול לתבוע? חשבתי שמגיע רק אחוזים מהתביעה, ומכיוון שבסוף אין תיק אז הוא לא יכול לדרוש ממני.

    • שכ"ט עו"ד במקרה של דחיית תביעה ע"פ חוק הפיצויים
      עו"ד סיוון מלאכי לוי | 11/12/2014 09:11

       דני שלום,

      כללי לשכת עורכי הדין (תעריף מקסימלי לשכר טרחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים) קובעים שיעור שכר טרחה מקסימלי באחוזים הנגזר מהפיצוי שנפסק לפי השלב בו מוצתה התביעה.
      במקרה של מתן פסק דין, קובעים הכללים הנ"ל, כי עוה"ד זכאי לשכר טרחה שלא יעלה על 13% מהסכום שנפסק. לפיכך על פני הדברים, לכאורה אין לעוה"ד שייצג אותך זכאות לקבלת שכר טרחה כלשהוא.

      ואולם- על כלל מערכת המשפט חולשות דוקטרינות משפטיות כלליות, בין היתר חובת תום הלב של בעל דין ועשיית עושר שלא במשפט; מן הכלל אל הפרט- משנדחתה תביעתך על סמך הקביעה כי תאונת הדרכים לא ארעה למעשה וכי ניסית להונות את חברת הביטוח (כך אני מבינה משאלתך) - עשויה לעמוד בידי עוה"ד שייצג אותך עילת תביעה לקבלת שכר טרחה ראוי בגין השירות המשפטי שניתן וההמאמצים והזמן שהושקעו, זאת בהסתמך על מצג שווא שהצגת ככל הנראה בפניו בדבר עצם התרחשות התאונה, חוסר תום לב מצידך ועשיית עושר שלא במשפט (קבלת שירות משפטי ללא תמורה).

      בנוסף, עשוי עוה"ד לטעון כי היות ובית המשפט קבע בפסק הדין כי אינך נפגע תאונת דרכים למעשה, הרי שאין זכאותו לקבלת שכר טרחה מוגבלת מכוח מנגנון קביעת שכר הטרחה המעוגן בכללי הלשכה.

      יובהר כי היות ופסק הדין והסכם שכר הטרחה והייצוג אינם בפניי, אני ממליצה לך לפנות לעו"ד עם מלוא מסמכי תיק התביעה לרבות פסק הדין והסכם שכר הטרחה- לשם קבלת ניתוח ספציפי ומלא של הסוגיה וזאת בטרם יהפוך פסק הדין שניתן בעניינך לחלוט.